Desert papanasi cu dulceata de afine

de oanapl in Prajituri, 2 Aug 2017 | 412 vizualizari

 

Soțului i se făcuse poftă de papanași așa că am trecut la treabă. De această dată am folosit mai puțină făină deoarece am vrut să se simtă gustul de brânză. I-am servit cu dulceață de afine recent pregătită după rețeta https://www.bucataras.ro/retete/dulceata-de-afine-82984.html

 

INGREDIENTE

  • 500 g brânză de vaci
  • 300-350 g făină
  • 2 ouă
  • 70 g zahăr
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță praf de copt
  • Esență de lămâie
  • 400-500 ml ulei (pentru prăjit)
  • făină pentru lucru
  • pentru servit:
  • dulceață după gust (eu am folosit de afine, productie proprie)
  • smântână
Portii: 13
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert papanasi cu dulceata de afine:

Într-un castron pui brânza fărâmițată, apoi adaugi sarea, esența de lămâie si ouăle bătute. Amesteci până se omogenizează compoziția (eu am mărunțit-o cu ajutorul unui mixer vertical), apoi adaugi făina cu praful de copt si începi să o înglobezi cu o lingură, apoi o frămânți cu mâna, până obții un aluat care nu se lipește de mână, dar nici nu este tare.


Împarți aluatul in 13 bucăți mărișoare, pentru papanași și 13 bucăți mai mici pentru moț.


Bucățile mici le modelezi în formă de bilă, cele mari le rotunjești, le turtești și cu ajutorul degetelor formezi la mijloc o gaură pe care o largești ușor.


Pentru prăjit, folosești un vas de fontă sau o cratiță cu fundul mai gros. Torni in vasul ales uleiul și îl lași să se încingă pe foc potrivit până când o bucățică mică de aluat așezată in vas formează imediat bule de aer în jurul ei și plutește deasupra uleiului, apoi micșorezi focul. Prăjești pe rând papanașii până când se rumenesc frumos.


Scoți papanașii pe hârtie absorbantă, pentru a îndepărta uleiul în exces.


Servești papanașii calzi, cu smântână și dulceață.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert papanasi cu dulceata de afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Rocsi 1

05.08.2017, 19:50

Mmm, sunt cei mai deliciosi papanasi!

oanapl 1

06.08.2017, 22:16

Mulțumesc! Da, sunt tare buni!

noiinbucatarie 1

09.08.2017, 17:00

ce buni!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Amandina