Placinta cu dovleac

de Julie in Prajituri, 28 Ian 2011 | 8524 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi: 
  • 250 g unt,
  • 150 g zahar pudra,
  • 4 linguri lapte,
  • 3 galbenusuri,
  • coaja rasa de lamaie ,
  • un praf de sare,
  • aprox 500 g faina
  • Umplutura:
  • 4 cani dovleac ras mic,
  • 1/2 cana zahar,
  • 3-4 linguri ulei,
  • scortisoara,
  • cardamom
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Se face o crema din unt, zahar si sare, se adauga galbenusurile si faina. Cand aluatul s-a uniformizat si seamana cu niste firimituri mai mari, se adauga laptele.Se framanta ,se pune in folie alimentara si se lasa 15-20minute la frigider.


Se amesteca dovleacul cu zaharul si uleiul si se pun la calit pana scade tot lichidul lasat. Se adauga scortisoara , cardamom si se lasa sa se raceasca.


Se scoate aluatul,se imparte in doua si se intind doua foi. Se unge o tava cu ulei ,se presara cu faina si se aseaza prima foaie, se repartizeaza umplutura racita si se acopera cu a doua foaie. Se inteapa din loc in loc cu o furculita si se da la cuptorul deja incins pentru 25-30 minute. Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar si scortisoara.



Foile acestei placinte sunt din aluat fraged ,preparat dupa reteta lui Jamie Oliver, pe care am folosit-o si la tarta cu dovleac si la bradutii de Craciun. Este un aluat deosebit de bun ,care nu trebuie framantat prea mult pentru a ramane fraged si cu o crusta crocanta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

mirela0911 1

28.01.2011, 22:27

foarte buna

andreea123 1

28.01.2011, 22:42

Foarte bine arata!

lacrimioara 1

28.01.2011, 22:47

ce frumoasa ti-a iesit cred ca se topeste in gura

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu sos de arahide - reteta africana

ieri la 22:05

Tort cu crema de ness si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 21:40

CIORBA DE IED CU LEUSTEAN

ieri la 21:34