Cheesecake cu crema de lapte si dulceata de cirese

de alice_ciobanu in Prajituri, 29 Noi 2011 | 4025 vizualizari

 

Primul meu cheescake... asa ca fiti ingaduitori! L-am facut dupa cum mi s-a parut mie ca va fi ok si a iesit...foarte bun! Yummy-yummy dupa spusele unor colegi (my husband's co-workers :P). L-am servit in miez de noapte alaturi de o canuta buna de cacao cu lapte... ce desfatare pentru mine.

Acum predeau stafeta albinutzei creatoare care va va da toate ingredientele necesare acestui desfat si dezmat din miez de noapte. Nu va mai spund decat ca minunata canuta ce se vede colea in poza, e dar din drag de la a mea minunata prietena, Anto. Lov 'u Anto!

 

INGREDIENTE

  • 200 gr piscoturi
  • 100 gr biscuiti obisnuiti
  • 120 gr unt
  • 500 gr branza de vaci ()
  • 150 gr zahar
  • 15 ml esenta rom, Dr. Oetcker (za best!)
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 oua
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu crema de lapte si dulceata de cirese:

Astfel ca incingeti cuptorul la treapta 6 sau la 180 pentru cei cu cuptoare, nu jucarele de aragaze ca noi, muritorii de rand. Paranteza: mi-am facut o promisiune.....la anul Electrolux 'za rules! Am inchis paranteza.

Tapetati o forma rotunda, cu inel, cu o foaie de copt unsa bine cu unt. Ungeti cu unt si marginile tavitei. Apoi pisati bine piscoturile si biscuitii, pana obtineti o faina, dar nu foarte foarte fina. Topiti putintel untul, nu chiar de tot, la microunde ca se face mai rapid (asta daca nu va e frica de moarte tinara :P) si il amestecati bine cu faina de piscoturi si biscuitei. Amestecati bine bine si puneti compozitia astfel obtinuta in tava. Nivelati cu manuta si bagati la cuptor pentru maxim 15 minute.

Asaaa....eu am folosit branza de vaci (bio?!)  -    home made by albinutza din lapte proaspat de vacuta, prins cu cheag, lov 'u Brindusa pentru pont. Frecati bine branza de vaci cu zahar, pana obtineti o pasta. Cel mai bine e sa o blenduiti putintel. Zbateti cele doua oua, ca pentru un scrob, turnati esenta de rom si puneti-le peste branza si omogenizati.

Intr-o craticioara, puneti laptele pe foc impreuna cu cele doua linguri de amidon alimentar. Amestecati din cand in cand pentru a nu se prinde de fund (al oalei, sa vem putintica rusinica :P) si cand s-a ingrosat il dam la racit. Amestecati crema de lapte cu crema de branza, omogenizam si turnam totul in tava cu blatul copt pe jumatate. Dati totul la cuptor, la foc potrivit, de asta data, si lasati pana ce nu mai pluteste crema prin tava :)) adica pina se incheaga si devine frumos aurie.

Scoateti tava si lasam la racit. Serviti cand e rece cu nitica dulcetica de cirese pe deasupra.

Foarte bun! Parol!

Primul meu cheesecake si sunt foarte mandra de el.

P.S. Tocmai am pus la scurs in tifon niste lapte prins cu cheag, ...deci branzica...va fi vremea pentru un alt cheesecake.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu crema de lapte si dulceata de cirese" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake la rece cu dulceaţă de dovleac