Desert pateuri cu branza dulce

de RODIMUR in Dulciuri, 22 Iun 2017 | 5325 vizualizari

 

Pateurile sunt foarte agreate de toată lumea, calde sau reci, mai ales pentru că pot avea umpluturi diferite, dulci, sărate, sau picante. Din fericire, se găsesc foietaje de bună calitate în comerț și putem să facem foarte ușor acasă, orice fel de pateuri dorim.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foietaj Morărița (800 grame)
  • Pentru umplutură:
  • 500 grame de brânză de vaci, bine scursă
  • 100 grame de zahăr tos fin
  • 2 ouă
  • 4 linguri de făină albă
  • 1 plic de vanilie
  • esență de rom
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pateuri cu branza dulce:

Se scoate foietajul din congelator și se lasă la dezghețat.

Se amestecă/mixează foarte bine brânza de vaci dulce cu zahărul, ouăle, vanilia, făina și esența de rom. Când compoziția este uniformă și suficient de legată, puteți trece la umplerea pateurilor.

Se scoate din pachet foietajul (prima foaie), se întinde bine pe planșetă, se taie în formele dorite (pătrate, dreptunghiuri...) după care se pune cu lingurița, compoziție de brânză pe o jumătate din forma tăiată și se acoperă cu cealaltă jumătate. (Puteți observa toate aceste operațiuni în imaginile postate aici, la rețetă.)

Se procedează la fel până se epuizeză tot aluatul, iar pateurile se pun într-o tavă prevăzută cu hârtie de copt. Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc potrivit și când pateurile sunt rumenite, se scoate tava din cuptor.

Se servesc calde (dar sunt bune și reci).

TIPS-URI

1

Este bine să vă procurați brânza de vaci de la comercianții particulari și să aveți grijă să fie bine scursă.

2

Dacă brânza nu este bine scursă, mai lăsați-o puțin la scurs. În caz contrar, va trebui să mai suplimentați cantitatea de făină, în așa fel încât compoziția să fie legată, să nu se împrăștie de pe foietaj, la copt (dar prea multă făină poate da un gust ușor amărui).

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pateuri cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

miki_a 1

24.06.2017, 13:24

Tare bune!

cristinutanicolita 1

24.06.2017, 21:44

Rapide si gustoase!

RODIMUR 1

24.06.2017, 22:57

Vă mulțumesc, Miki și Cristinuța! Într-adevăr sunt rapide și bune...Când le fac, mi-e foarte greu să mă abțin...!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura gemi de placere