Desert pateuri cu branza dulce

de RODIMUR in Dulciuri, 22 Iun 2017 | 295 vizualizari

 

Pateurile sunt foarte agreate de toată lumea, calde sau reci, mai ales pentru că pot avea umpluturi diferite, dulci, sărate, sau picante. Din fericire, se găsesc foietaje de bună calitate în comerț și putem să facem foarte ușor acasă, orice fel de pateuri dorim.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foietaj Morărița (800 grame)
  • Pentru umplutură:
  • 500 grame de brânză de vaci, bine scursă
  • 100 grame de zahăr tos fin
  • 2 ouă
  • 4 linguri de făină albă
  • 1 plic de vanilie
  • esență de rom
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pateuri cu branza dulce:

Se scoate foietajul din congelator și se lasă la dezghețat.


Se amestecă/mixează foarte bine brânza de vaci dulce cu zahărul, ouăle, vanilia, făina și esența de rom. Când compoziția este uniformă și suficient de legată, puteți trece la umplerea pateurilor.


Se scoate din pachet foietajul (prima foaie), se întinde bine pe planșetă, se taie în formele dorite (pătrate, dreptunghiuri...) după care se pune cu lingurița, compoziție de brânză pe o jumătate din forma tăiată și se acoperă cu cealaltă jumătate. (Puteți observa toate aceste operațiuni în imaginile postate aici, la rețetă.)


Se procedează la fel până se epuizeză tot aluatul, iar pateurile se pun într-o tavă prevăzută cu hârtie de copt. Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc potrivit și când pateurile sunt rumenite, se scoate tava din cuptor.


Se servesc calde (dar sunt bune și reci).

 

TIPS-URI

1

Este bine să vă procurați brânza de vaci de la comercianții particulari și să aveți grijă să fie bine scursă.

2

Dacă brânza nu este bine scursă, mai lăsați-o puțin la scurs. În caz contrar, va trebui să mai suplimentați cantitatea de făină, în așa fel încât compoziția să fie legată, să nu se împrăștie de pe foietaj, la copt (dar prea multă făină poate da un gust ușor amărui).

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pateuri cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

miki_a 1

24.06.2017, 13:24

Tare bune!

cristinutanicolita 1

24.06.2017, 21:44

Rapide si gustoase!

RODIMUR 1

24.06.2017, 22:57

Vă mulțumesc, Miki și Cristinuța! Într-adevăr sunt rapide și bune...Când le fac, mi-e foarte greu să mă abțin...!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Dulceata ecologica de pepene galben