Desert placinta cu branza dulce sarata vanilata si stafide

de RuxyRux in Prajituri, 18 Ian 2019 | 20123 vizualizari

 

Va invit cu drag la placinta calda delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 1 kg branza dulce
  • 250 gr. branza sarata
  • 150 gr. unt
  • 250 gr. smantana
  • 400 gr. iaurt grecesc
  • 300 gr. zahar
  • 3 linguri faina
  • 5 linguri gris
  • 3 oua
  • vanilie dupa gust
  • esenta de rom
  • coaja de portocale Bio
  • coaja de lamaie Bio
  • un pahar de frisca lichida indulcita
  • stafide aurii
  • zahar pudra vanilat pentru decor
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu branza dulce sarata vanilata si stafide:

 Foile proaspete se desfac si se lasa putin la temperatura camerei, se impart numarandu-le in doua, o parte pentru baza si o parte pentru pus deasupra.

Untul se topeste si se pune peste branza dulce amestecata cu cea sarata, se adauga zaharul, ouale, iaurtul, smantana, aromele, vanilia, romul, coaja de portocala si de lamaie, se amesteca pana la omogenizare, se adauga grisul, faina si se amesteca bine.

In tava unsa cu unt, se asaza prima foaie care se unge cu frisca lichida, se adauga a doua foaie,  se unge cu frisca lichida, apoi procedam la fel pana ce am pus jumatate din foi, turnam toata compozitia, asezam stafidele si punem deasupra restul de foi unse intre ele cu frisca lichida. Intepam din loc in loc cu o furculita pe toata suprafata foilor.

Frisca lichida va face foile dulci si pufoase dupa coacere.

Coacem placinta pana ce se rumeneste frumos, poate dura undeva in jur de 45 de minute la cuptorul incins la 180 de grade, sau chiar si o ora in functie de cuptor.

Cand se raceste complet, pudrati placinta cu zahar pudra vanilat si bucurati-va de bunatatea ei!

TIPS-URI

1

Pentru ungerea foilor folositi frisca lichida indulcita

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu branza dulce sarata vanilata si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Gianni 1

21.02.2019, 22:27

Imi cer scuze...Nu inteleg unde este folosit iaurtul grecesc.

RuxyRux 1

21.02.2019, 22:45

Gianni, buna seara, eu imi cer scuze, iaurtul impreuna cu branza dulce si smantana constituie umplutura.
Deasupra placintei inainte de a o pune la cuptor poti pune un amestec din frisca lichida un ou si 100 gr iaurt grecesc. Am refacut zilele trecute placinta si pentru ca nu am avut branza dulce am pus mai mult iaurt grecesc si smantana.
Spor!

Gianni 1

22.02.2019, 13:23

Multumesc frumos.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Baclava