Desert placinta cu mere cu aluat de foietaj (de post)

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 3 Sep 2017 | 4856 vizualizari

 

Am pregatit o placinta cu un aluat simplu, dar foarte bun, inspirandu-ma de la aceasta reteta https://www.bucataras.ro/retete/placinta-cu-dovleac-din-foietaj-de-casa-57843.html. Schimbarea consta in faptul ca am facut o umplutura de mere, in loc de una cu dovleac.
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 150 ml apa minerala
  • 150 ml ulei
  • faina cat cuprinde (400 g)
  • Pentru uns foile:
  • 150 ml ulei
  • 150 g faina
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg mere curatate de coaja, cotor si seminte
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat (8 g/plic)
  • 1 lingurita scortisoara
  • Pentru uns placinta:
  • un galbenus
  • doua linguri lapte
  • un plic zahar vanilinat (8 g)
  • Dimensiune tava: 27/37 cm
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu mere cu aluat de foietaj (de post):

Prima data se pregateste umplutura: merele curatate de coaja, cotor si seminte se clatesc cu apa si se dau prin razatoarea mare de la robotul de bucatarie. Se pun intr-un vas impreuna cu zaharul si zaharul vanilat si se pun la foc pana cand scade zeama lasata de ele. Se poate adauga si putina zeama de lamaie pentru a nu-si schimba culoarea. Se lasa sa se racoreasca.


Intr-un castron se pun apa minerala si uleiul si se adauga, treptat, faina, framantand un aluat care nu se lipeste de maini.


Intr-o cana gradata se amesteca uleiul si faina ce urmeaza a fi folosite pentru ungerea foilor din aluat.


Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Se imparte aluatul in trei si se intinde pe masa de lucru infainata o foaie cu ajutorul sucitorului. Se unge foaia cu 1/3 din amestecul din cana gradata si se ruleaza. Se intinde cea de-a doua foaie, se unge, se pune foaia rulata in ea si se ruleaza impreuna cu aceasta. Se procedeaza la fel si cu ultima foaie. Se imparte aluatul rulat in doua. Se intinde prima parte si se ruleaza pe sucitor, apoi se aseaza cu grija intr-o tava unsa cu ulei. Se adauga merele si se presara scortisoara pe deasupra lor. Se intinde si cea de-a doua foaie si se aseaza peste umplutura de mere. Surplusul de pe margini se poate indeparta si transforma intr-o decoratiune (o frunza, de exemplu). Se inteapa placinta din loc in loc cu o furculita si se unge cu un galbenus amestecat cu doua linguri de lapte. Se introduce tava la cuptor pana cand placinta se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere cu aluat de foietaj (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

dantes 1

04.09.2017, 14:37

Buna!

elucubratiiculinare 1

07.09.2017, 08:36

imi place

xana 1

15.03.2018, 00:07

Ce bine arata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

7316 puncte

Constelatialeu

5023 puncte

mihaelar63

4718 puncte

Rocsi

4374 puncte

mirela0911

4107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tortulet cu fructe
  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

  • 01

    MI

  • 02

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu dulceata - de post