Desert placinte cu dulceata de caise si migdale prajite

de xana in Dulciuri, 16 Noi 2017 | 1134 vizualizari

 

Tarte si placinte rumenite si iscusite
Am folosit acelasi aluat ca la gogosile de aici https://www.bucataras.ro/retete/gogosi-84848.html, cu foarte mici modificari si au iesit niste placintele foarte pufoase si aromate.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 gr faina+ pentru infainat suprafata de lucru
  • 250 ml lapte
  • 120 gr margarina
  • 25 gr drojdie
  • 2 oua
  • 70 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • 1 lingurita rom coaja rasa de la o clementina
  • 1 praf de sare
  • 1 galbenus de ou
  • Pentru umplutura:
  • cca 200 gr dulceata de caise
  • 150 gr migdale
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinte cu dulceata de caise si migdale prajite:

Laptele se incalzeste usor si se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat pana acestea se topesc. Se adauga si drojdia, apoi amestecam. Punem margarina intr-un castron si o topim in cuptorul cu microunde, apoi o lasam deoparte pana se racoreste. Se va folosi doar partea galbena a margarinei topite, cea care se ridica deasupra, cea alba care ramane la fund o indepartam.


Intr-un castron se pune faina, sarea, esentele, coaja de clementina si cele doua oua si cu ajutorul mixerului cu spirala atasata incepem sa amestecam la viteza mica, turnand cate putin din amestecul de lapte pana il terminam. Adaugam si margarina topita, marim viteza si framantam circa 5 minute.


Se acopera cu un prosop si se lasa la crescut intr-un loc ferit de curenti timp de o ora.


Intre timp prajim putin migdale intr-o tigaie, apoi le tocam marunt si le amestecam cu dulceata de caise.


Cand aluatul a crescut, punem putina faina pe suprafata de lucru si intindem o foaie potrivit de groasa din care taiem cercuri cu 8 cm diametru. Umplem fiecare cerc cu cateo lingurita cu varf de dulceata, apoi strangem marginile pana se lipesc.


Intr-o tava rotunda cu 25 cm diametru punem hartie de copt si asezam cate 8 placintele cu partea care am lipit-o in jos. Le acoperim cu un prosop si le lasam sa mai creasca cca 30 de minute.


Ungem apoi placintele cu galbenus de ou si le dam la cuptor la 180º C, pentru 25-30 de minute.


Cand se racoresc, le pudram cu zahar.

 

TIPS-URI

1

Mi-au iesit doua tavi a cate 8 placintele fiecare

2

Aluatul inainte sa fie pus la crescut va fi unul destul de lipicios, dar dupa ce creste e moale si foarte usor de lucrat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinte cu dulceata de caise si migdale prajite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 25 %
999.99 lei
749.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rocsi 1

17.11.2017, 21:22

Mmmm, pana la mine a ajuns mirosul lor!

oanapl 1

17.11.2017, 21:46

Ce pufoase si frumoase sunt!

dantes 1

18.11.2017, 09:51

Bune!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Ina

Ina 7

7730 puncte

Panacris

6719 puncte

lucy2002

5001 puncte

Rocsi

4939 puncte

gaby_duceag

3129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Oua turcesti cu unt brun si spanac
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc, la tava

de Ina 7

ieri la 23:46

Medalioane de porc cu lamiie

ieri la 15:36

Tocanita de ciuperci cu pilaf si pipote

de Ancutsa 5

pe 15.08 la 20:08

Unt de arahide de casa

pe 15.08 la 09:58

RETETA RECOMANDATA
Baton cu seminte