Desert placinte poale-n brau

de oanapl in Prajituri, 27 Noi 2017 | 4288 vizualizari

 

tarte si placinte rumenite si iscusite

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza dulce
  • 700 g faina
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • un pahar apa
  • un pahar ulei
  • un cub drojdie
  • 100 g stafide
  • coaja de la o lamaie
  • 20 g zahar pudra
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinte poale-n brau:

Pui faina intr-un vas si faci un locas in mijloc in care pui cubul de drojdie faramitat si paharul cu apa calduta. Amesteci pana se dizolva drojdia apoi adaugi paharul cu ulei, 100 g zahar, jumatate de coaja de lamaie si doua oua. Incorporezi cat mai bine faina in acest amestec pana se obtine o coca. Framanti energic 10 minute si lasi la crescut pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a crescut indeajuns, intinzi aluatul. Presari faina atat pe masa, cat si pe aluat pentru a nu se lipi si il intinzi cu sucitorul pana la grosimea unui deget. Tai apoi aluatul in patratele de 15cm.
Pregatesti umplutura din branza dulce de vaci, stafide, 2 oua, 100 g zahar si restul de coaja de lamaie. Pui cate o lingura de compozitie in interiorul fiecarui patratel de aluat si il impaturesti tragand colturile in interior si apasand pentru a nu se desface in timpul coacerii. Ungi o tava cu unt si o tapetezi cu faina si asezi placintele in tava. Bati un galbenus si ungi fiecare placinta. Incingi cuptorul la foc mediu si bagi tava la cuptor pentru 40 de minute, pana se rumenesc. Le lasi sa se raceasca si le pudrezi cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinte poale-n brau" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura dobos