Prajitura cu banane si frisca

de nadina73 in Prajituri, 8 Sep 2010 | 11464 vizualizari

 

Pentru ca eram in criza de timp si aveam blatu de pandispan facut ,am rezolvat ceva rapid si bun

 

INGREDIENTE

  • Pandispan:
  •  4 oua
  • 7 linguri de faina
  • 7 linguri de zahar
  • 3 linguri de apa
  • Crema:
  • 500 g frisca
  • 5 banane bine coapte (erau mai mici)
  • 1 budinca de vanilie la rece
  • 4 linguri de zahar
  • Decor :
  • 1 banana
  • fulgi de ciocolata 
  • Sirop:
  • 4 linguri de zahar
  • 2oo ml apa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu banane si frisca:

Blatul:


Se separa albusurile de galbnusuri si se bat bine ,se pune zaharul apoi apa si la final faina se amesteca usor cu o paleta de jos in sus.


Se pune compozitia intr-o tava unsa si tapetata si se da la cuptor.


Dupa ce blatul de pandispan s-a copt se lasa la racit, dupa care se taie in doua sau trei, depinde de ce tava folositi.


Siropul:


Se caramelizeaza zaharul si se stinge cu apa,se insiropeaza blatul de pandispan


Crema:


Se bate frisca dupa care se pun 4 linguri de zahar , praful budinca la rece(este o budinca care se pregateste la rece )se mixeaza bine dupa care se pun bananale triturate marunt.


Se insiropeaza bine blatul, se pune crema ,din nou blat insiropat si crema......se imbraca cu crema sau frisca


Se decoreaza cu banane,bombonele


Se da la rece 2 ore


PS:Pt ca pitici am papat din pandispan gol ,am recur sa-i dau acestat forma

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu banane si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

nadina73 1

11.09.2010, 11:58

danis 1

13.09.2010, 13:26

bianca92 1

29.10.2013, 10:17

ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si aluat crocant din fulgi de ovaz