Desert placintele cu mere

de oanapl in Prajituri, 25 Apr 2020 | 2315 vizualizari

 

"aluaturile de casa"
Aceste plăcințele sunt absolut delicioase și merită încercate.
Deoarece nu mi-au încăput într-o singură tavă, le-au copt în același timp în cuptor și cele de sus s-au crăpat puțin. Nu știu care este motivul. Poate erau prea sus și căldura era prea puternică. Cred că ar fi trebuit să fac o găurică mică (cu o scobitoare) pe unde să se elibereze aburul din interior.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250 g făină
  • 100 g unt
  • 1 vârf cuţit de sare
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 40 g nuci
  • 100 ml smântână
  • 1 ou mare (sau 2 ouă mici)
  • Pentru umplutură:
  • 5 mere
  • 5 linguri zahăr
  • Pentru uns:
  • 1 ou bătut
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placintele cu mere:

Se cerne făina într‑un castron, se adaugă untul moale tăiat bucăţi, sarea, zahărul măcinat, nucile măcinate, ouăle şi smântâna. Se frământă un aluat omogen,se înveleşte în folie şi se lasă la frigider 30 de minute. În funcție de mărimea oului, e posibil ca aluatul să mai ceară făină. Dacă mai este necesar, adaugați făină, pe măsură ce frământați aluatul cu mâna.
Merele se spală, se curăță și se dau pe răzătoarea mare, se storc bine și se pun la călit cu zahărul pentru 5-10 minute. Se lasă să se răcească de tot.

Se întinde aluatul într-o foaie groasă de 3 mm şi se taie cercuri cu diametrul de 10 cm. Toate cercurile se ung cu ou bătut.
Se pune o linguriţă de mere în centrul fiecărui cerc. Se îndoaie marginile aluatului pe jumătate şi se presează,pentru a se lipi bine.
Se ung plăcințelele cu ou bătut,se aşează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc, în cuptorul preîncălzit la 180 grade C, pentru circa 25-30 de minute. Se lasă să se răcească.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placintele cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba cu perisoare din carne de porc  si taitei de casa

de Caty 1

ieri la 19:08

Prajitura  de post cu gem de prune si miez de nuca

de Caty 1

ieri la 09:57

Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori

pe 15.08 la 12:56

TOP
utilizatori

mirela0911

2298 puncte

Panacris

1712 puncte

Constelatialeu

1155 puncte

 Merisor

1000 puncte

abstract01

974 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Trenulet - Chec la metru sau tort la metru