Desert prajitura Alba ca Zapada

de Oana in Prajituri, 12 Apr 2017 | 17680 vizualizari

 

Prajitura Alba ca zapada, cu crema fina si racoritoare de lamaie, iti va rasfata toate simturile! Pare complicat de facut, dar vei vedea ca nu-i chiar asa.

 

INGREDIENTE

Foile (4 buc):

  • 1 ou
  • 120 gr unt la temperatura camerei
  • 150 gr zahar
  • o lingurita amoniu pentru prajituri
  • jumatate de pahar iaurt mic, aproximativ 80 gr
  • 450 gr faina
  • Crema:
  • 1 l lapte
  • 100 gr faina
  • 300 gr zahar
  • 200 gr unt cu 80% grasime, la temperatura camerei
  • coaja rasa si zeama de la 2 lamai
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Alba ca Zapada:

Incepe mai intai cu crema, sa aiba timp sa se raceasca.


Pune laptele la fiert si amesteca intr-un castron faina cu jumatate din cantitatea de zahar.


Cand laptele incepe sa fiarba, toarna cu grija amestecul de faina si zahar si amesteca in continuu cu un tel, ca sa nu se formeze cocoloase. Lasa la foc mic pana se ingroasa. Adauga zeama si coaja de lamaie si omogenizeaza bine, apoi lasa crema la racit.


Mixeaza untul moale cu restul de zahar pana devine pufos, apoi adauga-l in crema de lamaie racita si pune-o la frigider pana pregatesti foile.


Foi: Pune praful de amoniu in iaurt si lasa-l sa se umfle.


Mixeaza untul la temperatura camerei cu zaharul pana obtii o crema fina, apoi adauga oul batut si iaurtul cu amoniu. Fa o adancitura in castronul cu faina si toarna amestecul, apoi framanta bine aluatul pana nu se mai lipeste de maini.


Imparte aluatul in patru. Presara faina pe blatul de lucru si intinde pe rand cate o foaie subtire. Unge fundul tavii cu putin ulei si transfera cu grija prima foaie, apoi inteapa aluatul din loc in loc cu o furculita.


Pune tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade si las-o cam 15 minute, pana incepe sa se rumeneasca usor pe margini. Scoate foaia pe un prosop curat. Ai mare grija sa nu se rupa, este foarte frageda! Repeta procedeul si coace restul foilor, apoi lasa-le la racit.


Asamblare: Tapeteaza interiorul tavii pe care ai copt foile cu folie alimentara si monteaza prajitura.


Imparte crema in trei boluri si alterneaza straturile de foi si crema de lamaie, iar la final pune ultima foaie. Acopera tava cu folie alimentara si lasa prajitura la frigider peste noapte sau cel putin 10 ore, pana foile se inmoaie bine.


Portioneaz-o in cuburi sau romburi si pudreaz-o cu zahar pudra.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Alba ca Zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Oana 1

13.04.2017, 15:43

Corinuta 1

14.04.2017, 22:56

Foarte frumoasa!

AnaMaria50 1

18.12.2017, 12:23

abia astept s_o incerc !!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de sfecla rosie
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coaste de miel cu sos si cus-cus

de Ina 7

ieri la 22:22

Negresa din albusuri cu ciocolata si krantz

ieri la 18:46

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

ieri la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

ieri la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

pe 18.01 la 23:27

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu banane si crema de lamaie