Desert prajitura Blanc cu lamaie

de UrsanMihaela in Prajituri, 25 Mar 2018 | 2098 vizualizari

 

O prajitura care se pregateste usor si este gustoasa

 

INGREDIENTE

  • Baza :
  • 160 gr biscuiti petit beure
  • 85 gr unt
  • Crema :
  • 220 gr ciocolata alba
  • 100 ml lapte
  • 250 ml frisca lichida
  • sucul de la 2 lamai 
  • 75 gr unt
  • 15 gr gelatina
  • Decor :
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 gr ciocolata alba
  • coaja rasa de la 1/2 de lamaie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Blanc cu lamaie:

Macinam biscuitii la robot si ii amestecam cu untul topit. Tapetam o tava de chec cu folie de plastic si punem biscuitii cat sa acopere tot fundul tavii, apoi ii presam cu mana si dam la frigider pana se intaresc.

Intre timp pregatim crema. Punem gelatina la hidratat in apa rece. Intr-o cratita mica punem ciocolata cu laptele la topit (pe foc mic), iar cand gelatina s-a inmuiat o punem in compozitie si mai lasam pe foc pana devine omogen amestecul.

Lasam sa se racoreasca apoi adaugam untul si amestecam pana se omogenizeaza, dupa care adaugam in compozitie sucul de lamaie dupa gust, eu am folosit 2 lamai mici si amestecam.

Cand compozitia cu ciocolata e rece batem frisca si le amestecam.

Compozitia obtinuta o punem in tava peste baza de biscuiti si dam la rece o noapte.

A doua zi scoatem prajitura din forma, indepartam usor folia si punem pe un platou cu partea de biscuiti in sus.

Pregatim glazura: Punem pe foc mic frisca lichida cu cicocolata si coaja de lamaie pana se topeste ciocolata, lasam sa se racoreasca bine apoi o turnam peste prajitura.

Mai dam la frigider pana se intareste glazura si servim.

TIPS-URI

1

Se poate folosi si ananas din compot in crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Blanc cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Gherca Daniela 1

26.03.2018, 20:29

Buna si delicioasa!

dantes 1

31.03.2018, 09:51

Delicioasa!

mihaelar63 1

10.04.2018, 04:16

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Nastureii lui Mos Craciun