Desert prajitura Camelia, editie revizuita si dichisita

de Constelatialeu in Prajituri, 2 Aug 2021 | 5897 vizualizari

 

E o prajitura care-mi place foarte mult. Am marit un pic gramajele la ingrediente si am adaptat-o la o tava mai mare, in plus am adaugat inca o foaie de blat.

 

INGREDIENTE

  • Foi blat alb ( tava cu dimensiuni de 35?25 cm )
  • 4 oua
  • 175 g margarina rama
  • 150 g zahar
  • 160 g faina
  • 1 lingurita amoniac
  • Foi blat maro
  • 4 oua
  • 175 g margarina rama
  • 150 g zahar
  • 140 g faina
  • 20 g cacao
  • Crema de nuci
  • 400 g nuci macinate
  • 300 ml lapte cu 3,5 % grasime
  • 150 g zahar
  • Gem de caise
  • Glazura
  • ciocolata topita
Portii: 36
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Camelia, editie revizuita si dichisita:

Mai intai mi-am pregatit foile cu o zi inainte.

Foi blat alb : Margarina la temperatura camerei am mixat-o impreuna cu zaharul si cele 4 galbenusuri. Apoi am incorporat faina si amoniacul. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare. La final am incorporat albusurile batute spuma, cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat tava ( 35/25 cm) cu hartie de copt, am impartit compozitia de blat in doua parti aproximativ egale si am copt doua foi. Atentie la cuptor, se coc foarte repede pentru ca sunt subtiri. Se scot din tava se dezlipesc de hartia de copt si se lasa la racit.

Foi blat maro. Margarina la temperatura camerei am mixat-o impreuna cu zaharul si cele 4 galbenusuri. Apoi am incorporat faina, cacaoa si amoniacul. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare. La final am incorporat albusurile batute spuma, cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat tava ( 35/25 cm) cu hartie de copt, am impartit compozitia de blat in doua parti aproximativ egale si am copt doua foi. Atentie la cuptor, se coc foarte repede pentru ca sunt subtiri. Se scot din tava se dezlipesc de hartia de copt si se lasa la racit.

 Crema de nuca : Intr-o cratita de inox am pus nuca, zaharul si laptele, am asezat cratita pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce nuca a absorbit tot laptele, mai pe romaneste pana s`o umflat ''tarata-n'' nuca.....mai si glumim...

Asamblare : Pe o tava am asezat foaie maro, am intins gem de caise, peste gem am asezat foaie alba, am presat putin, apoi am intins crema de nuca, peste crema foaia maro, am presat, apoi am adaugat foaia maro, am intins gemul de caise si la final am asezat foaia alba. Deasupra am glazurat cu ciocolata topita. Am bagat la congelator pentru o ora prajitura ca sa o pot taia mai usor....caldura mare moncher, e de stat la piscina nu la bucatarie...:)))))))))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Camelia, editie revizuita si dichisita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

oanapl 1

03.08.2021, 14:14

Delicioasă!

dantes 1

04.08.2021, 12:11

Delicioasa!

Rocsi 1

05.08.2021, 20:47

Imi place prajitura, imi place combinatia de caise cu nuca! Delicioasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Krem a la krem, o bunatate de prajitura