Desert prajitura Craciunita cu coacaze si ciocolata

de Rahela Velicu in Prajituri, 28 Dec 2019 | 2228 vizualizari

 

 
Am facut aceasta prajitura pornind de la ideea de Craiasa Zapezii si am schimbat cremele. "Bunatati pentru Craciun"

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 1 lingurita praf de copt

Ingrediente crema cu fructe:

  • 250 g coacaze congelate ( sau afine)
  • 200 g frisca lichida indulcita

Ingrediente crema de ciocolata:

  • 4 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri cu faina
  • 150 g finetti

Sirop:

  • 2 linguri de zahar
  • 100 ml apa calda
  • 1 stro de esenta de vanilie

Pentru ornat:

  • 250 g frisca lichida indulcita
  • nuca de cocos
  • ornamente din pasta de zahar
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Craciunita cu coacaze si ciocolata:

Mixam ouale cu zaharul timp de 10-15 minute sau pana cand isi tripleaza volumul si devin o crema suficient de inchegata. Adaugam faina si praful de copt, le incorporam cu o spatula si coacem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 de minute. Eu am avut o tava mare cu dimensiunile de 25/30 cm.

Pentru crema de coacaze mixam frisca, iar coacazele le pasam. Amestecam coacazele cu frisca batuta spuma si, daca mai este nevoie, mai adaugam 1 lingura de zahar pudra.

Pentru budinca de ciocolata: amestecam galbenusurile cu zaharul si faina, adaugam in fir subtire laptele si punem la foc mic compozitia. Amestecam continuu pana cand devine ca o budinca. Imediat ce luam de pe foc adaugam finetti si amestecam sa se incorporeze bine in budinca. Lasam crema sa se raceasca.

 Intre timp mixam si frisca pentru ornat.

Pentru sirop: caramelizam zaharul  si adaugam apa calda. Lasam la foc mic pana cand se topeste tot zaharul. Adaugam si un strop de esenta de vanilie.

 Blatul racit il taiem in 2. Insiropam prima parte, adaugam crema de coacaze, adaugam cealalta parte de blat ( o isniropam si pe aceasta) si adaugam crema de ciocolata.

Dam prajitura 2 ore la rece sa se intareasca suficient crema de ciocolata

Adaugam frisca batuta spuma, o nivelam, adaugam nuca de cocos si oranamente si putem portiona prajitura. Pentru a o portiona frumos, trecem lama cutitului prin apa fierbinte pentru fiecare portie de prajitura.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Craciunita cu coacaze si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

oanapl 1

29.12.2019, 22:48

Delicioasă!

Rahela Velicu 1

30.12.2019, 00:23

Rocsi 1

03.01.2020, 20:05

Ce minunata este prajitura, ce combinatie delicioasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de prajitura cu pere

ieri la 18:46

Reteta de budinca de paste la cuptor

pe 25.09 la 17:37

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1465 puncte

Rocsi

1023 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

- Andreea -

524 puncte

mihaelar63

515 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tavalita lui Sabina