Desert prajitura cu blat de ciocolata, caramel si crema cu nes

de Adele in Prajituri, 8 Mai 2017 | 729 vizualizari

 

Ceva delicios 😏

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri cu zahar
  • 4 linguri cu faina
  • 4 linguri cu amidon de porumb
  • 2 linguri cu ulei
  • 50 gr ciocolata
  • praf de copt
  • Caramel:
  • 80 gr zahar
  • 50 ml frisca
  • Crema nes:
  • Pliculete nes, dupa gust
  • 150 ml frisca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu blat de ciocolata, caramel si crema cu nes:

Pentru inceput, se pregateste blatul, se separa albusurile de galbenusuri, se mixeaza spuma cu putina sare albusurile, dupa care galbenusurile cu zahar si ulei pana devin spuma; se adauga ciocolata topita si racita, dupa care faina, amidonul si praful de copt. Se amesteca bine si se incorporeaza albusurile.


Se pregateste o tava tapetata cu hartie de copt, se asaza conpozitia in tava, se da la cuptorul preincalzit, la 180° C, pentru 20-25 minute.


Se pregateste siropul si caramelul. Intr-o cratita, se pune zaharul la caramelizat, dupa care se pun cateva linguri intr-un ibric si se fierbe cu apa.


Peste caramelul ramas, se pune frisca, se ameateca bine si se fierbe pentru cateva minute, apoi se lasa la racit.


Crema cu nes, frisca se monteaza bine si se adauga nesul dupa gust.


Se taie blatul racit in cuburi, se insiropeaza, se pune caramel deasupra, se pune crema de nes si se decoreaza dupa gust. Se lasa la racit macar o ora.


Pofta buna!!


 

TIPS-URI

1

Se poate asambla si intreaga si se portioneaza dupa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu blat de ciocolata, caramel si crema cu nes" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Adele 1

09.05.2017, 22:38

Lau

Valclaudia 1

10.05.2017, 17:16

foarte apetisanta!

Adele 1

10.05.2017, 17:39

Claudia

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem de visine, nuca si aluat ras