Desert prajitura cu capsuni

de Constelatialeu in Prajituri, 22 Mai 2020 | 6247 vizualizari

 

N-am introducere, ca nu am si gata.....

 

INGREDIENTE

  • Blat de pandispan cu capsuni ( 22/30 cm )
  • 3 oua
  • 3 linguri pline cu zahar
  • 3 linguri pline cu faina
  • 1 lingura de zahar
  • 6-7 capsuni taiate
  • Blat pandispan cu cacao
  • 3 oua
  • 3 linguri pline cu zahar
  • 2 linguri pline cu faina
  • 1 lingura plina cu cacao
  • Sirop pentru blatul cu cacao
  • 2 lingurite cu sirop de capsuni + apa minerala
  • Crema
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 20 g gelatina granulata + 100 ml apa rece
  • 150 g ciocolata alba
  • vanilie Madagascar , cateva picaturi
  • 30 g cacao
  • 600 ml frisca lichida Creme Pariserie
  • 250 g capsuni
  • Decor
  • capsuni
  • fraguri
  • aschii de ciocolata
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu capsuni:

Blat de pandispan cu capsuni : Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o bezea ferma. Separat amestecam galbenusurile cu un praf de sare apoi le incorporam in bezea cu miscari lente de jos in sus, la final incorporam faina cernuta, cu miscari lente de jos in sus. Tapetam o tava cu hartie de copt  ( dimensini 22/30 cm si cu margini mai inalte), apoi presaram lingura cu zahar si asezam capsunile taiate, intindem uniform amestecul de blat. Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor se lasa la racit.

Blat de pandispan cu cacao :Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o bezea ferma. Separat amestecam galbenusurile cu un praf de sare apoi le incorporam in bezea cu miscari lente de jos in sus, la final incorporam faina amestecata cu cacao si cernute, cu miscari lente de jos in sus. Tapetam tava cu hartie de copt, turnam amestecul de blat, nivelam si dam tava la cuptor, este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Crema :  Mai intai punem gelatina la hidratat in apa rece, pana se umfla.Intr-o craticioara de inox punem ouale si zaharul si le mixam bine, apoi adaugam laptele, omogenizam si asezam craticoara pe baie de abur. Amestecam continuu pana se ingroasa, luam craticioara de pe baie de abur, adaugam vanilia, ciocolata, amestecam pana se topeste ciocolata iar la final adaugam si gelatina si omogenizam. Impartim in doua crema de oua, intr-o parte adaugam cacao si omogenizam, apoi racim bine ambele creme. Frisca lichida o mixam pana obtinem o frisca ferma, apoi adaugam capsunile taiate bucatele mici. Adaugam jumatate de frisca in crema de oua simpla si jumatate in crema de oua cu cacao, omogenizam bine apoi trecem la asamblarea prajiturii.

Tava in care am copt blaturile de pandispan o imbracam in folie alimentara, asezam blatul de pandispan cu cacao, il intepam cu un bat de frigaruie si il insiropam cu siropul pregatit din sirop de capsuni si apa minerala. Intindem peste blat crema alba, apoi asezam blatul de pandispan cu capsuni , peste care intindem crema cu cacao. Ornam cu capsuni ,cu fraguti si aschii de ciocolata. Se lasa la frigider cateva ore , apoi se portioneaza, trecand un cutit prin apa fierbinte. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de legume la cuptor pe pat de quinoa

pe 09.12 la 09:46

Tocana cu pui

pe 08.12 la 17:05

Salam cu ciocolata, fistic si caise confiate

pe 08.12 la 10:58

Reteta de fursecuri de Craciun

pe 07.12 la 08:49

TOP
utilizatori

Panacris

4942 puncte

mirela0911

3677 puncte

cristeena20

2439 puncte

oanapl

2290 puncte

Constelatialeu

2229 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă: Rețete de Sărbători
Ruladă de curcan pentru masa de Crăciun
Pune rețeta asta de ruladă de curcan pe lista pentru masa de Crăciun. Impresionează și prin aspect, și prin gust, și e mult mai simplă decât am crezut.
Ruladă de curcan pentru masa de Crăciun
Fursecuri de Crăciun
O rețetă simplă de fursecuri, care poate fi făcută și împreună cu copiii și se va transforma într-un mic joc de familie.
Fursecuri de Crăciun
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere si aluat faramitat