Desert prajitura cu foi

de Constelatialeu in Prajituri, 14 Aug 2021 | 2939 vizualizari

 

O combinatie intre foi de cremsnit si foi de bezea cu nuca si cacao, asa pe repede-nainte ca Mandru mi-s Bucataras si am ''retete de suflet''

 

INGREDIENTE

  • 3 Foi de cremsnit- gata facute, ca n-am avut timp e bibilit sa ma apuc eu sa le fac
  • Foi de bezea cu nuca si cacao
  • 200 g albusuri
  • 200 g zahar
  • 200 g nuca macinata
  • 30 g amidon
  • 50 g cacao
  • Crema
  • 6 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • un praf de sare
  • 500 ml lapte 3,5% grasime
  • vanilie bourbon
  • 150 g unt cu 82% grasime
  • Frisca
  • 300 ml smatana dulce pentru frisca 30% grasime
  • 3 pliculete zahar vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu foi:

Foi de bezea : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul, amidonul si  am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat nuca macinata, cacaoa cernuta si am incorporat cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat tava de la aragaz cu hartie de copt si am intins compozitia in tava. Am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, am copt circa 30 min. Am scos tava din cuptor si al lasat sa se raceasca bine foaia, apoi am taiat marginile si am taiat in doua foaia de bezea.

Crema : Galbenusurile cu un praf de sare si zaharul le-am mixat bine cca 5 min, apoi am adaugat amidonul si am diluat cu lapte, am pus vasul pe baie d eabur si am amestecat continuu pana a inceput sa  se ingroase crema. Am tras vasul d epe baia de abur, am adaugat vanilia si untul si am omogenizat. Pentru ca timpul nu-mi permitea sa lasa sa se raceasca in tihna, am pus vasul in chiuveta cu apa rece si am amestecat pana a inceput sa se raceasca crema.

Frisca: Smantana dulce, rece de la frigider, am mixat-o impreuna cu zaharul vanilat pana am obtinut o frisca ferma.

Frisca obtinuta am incorporat-o in crema racita.

Asamblare : In primul rand ''am retusat'' foile de cremsnit la dimensiunea foilor de bezea, adica am taiat din ele cu ajutorul unei foarfece, cu grija sa nu le rup. Foarte bune foile de la Boromir, nu sau rupt deloc. Dupa ce mi-am pregatit foile, am inceput asamblarea prajiturii.Pe un platou, tava, etc, am asezat prima foaie de cremsnit, am intins o parte din crema, apoi am asezat foaia de bezea, peste care am intins un start de crema, peste crema am pus a doua foaie de cremsnit, strat de crema, foaia de bezea , strat crema , foaia a treia de cremsnit si ultimul strat de crema. Deasupra am faramitat din resturile de foi.Am dat prajitura la frigider pentru cateva ore bune, de preferat sa stea cam o zi, sa intre bine crema in foi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Televizor"