Desert prajitura cu foi

de Constelatialeu in Prajituri, 14 Aug 2021 | 2898 vizualizari

 

O combinatie intre foi de cremsnit si foi de bezea cu nuca si cacao, asa pe repede-nainte ca Mandru mi-s Bucataras si am ''retete de suflet''

 

INGREDIENTE

  • 3 Foi de cremsnit- gata facute, ca n-am avut timp e bibilit sa ma apuc eu sa le fac
  • Foi de bezea cu nuca si cacao
  • 200 g albusuri
  • 200 g zahar
  • 200 g nuca macinata
  • 30 g amidon
  • 50 g cacao
  • Crema
  • 6 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • un praf de sare
  • 500 ml lapte 3,5% grasime
  • vanilie bourbon
  • 150 g unt cu 82% grasime
  • Frisca
  • 300 ml smatana dulce pentru frisca 30% grasime
  • 3 pliculete zahar vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu foi:

Foi de bezea : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul, amidonul si  am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat nuca macinata, cacaoa cernuta si am incorporat cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat tava de la aragaz cu hartie de copt si am intins compozitia in tava. Am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, am copt circa 30 min. Am scos tava din cuptor si al lasat sa se raceasca bine foaia, apoi am taiat marginile si am taiat in doua foaia de bezea.

Crema : Galbenusurile cu un praf de sare si zaharul le-am mixat bine cca 5 min, apoi am adaugat amidonul si am diluat cu lapte, am pus vasul pe baie d eabur si am amestecat continuu pana a inceput sa  se ingroase crema. Am tras vasul d epe baia de abur, am adaugat vanilia si untul si am omogenizat. Pentru ca timpul nu-mi permitea sa lasa sa se raceasca in tihna, am pus vasul in chiuveta cu apa rece si am amestecat pana a inceput sa se raceasca crema.

Frisca: Smantana dulce, rece de la frigider, am mixat-o impreuna cu zaharul vanilat pana am obtinut o frisca ferma.

Frisca obtinuta am incorporat-o in crema racita.

Asamblare : In primul rand ''am retusat'' foile de cremsnit la dimensiunea foilor de bezea, adica am taiat din ele cu ajutorul unei foarfece, cu grija sa nu le rup. Foarte bune foile de la Boromir, nu sau rupt deloc. Dupa ce mi-am pregatit foile, am inceput asamblarea prajiturii.Pe un platou, tava, etc, am asezat prima foaie de cremsnit, am intins o parte din crema, apoi am asezat foaia de bezea, peste care am intins un start de crema, peste crema am pus a doua foaie de cremsnit, strat de crema, foaia de bezea , strat crema , foaia a treia de cremsnit si ultimul strat de crema. Deasupra am faramitat din resturile de foi.Am dat prajitura la frigider pentru cateva ore bune, de preferat sa stea cam o zi, sa intre bine crema in foi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

19.08.2021, 19:48

Imi place tare mult! O prajitura grozava!

mirela0911 1

22.08.2021, 16:01

Valeu, aici era de mine!

Anett 1

07.12.2021, 14:56

Super prajiturica!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
prajitura fantezie