Desert prajitura cu foi fragede cu cacao si umplutura de mere

de Merisor in Prajituri, 24 Feb 2019 | 3614 vizualizari

 

Pentru că ne plac mult deserturile cu mere și având foarte multe mere de la țară, de data aceasta am ales să prepar o prăjitură cu foi fragede cu cacao și umplutură de mere.
A ieșit tare bună și aspectuoasă!

 

INGREDIENTE

  • Pentru 2 foi fragede cu cacao( 23/40 cm):
  • 1 ou
  • 150 g unt cu 82% grăsime
  • 150 g iaurt cremos
  • 100 g zahăr
  • 500 g făină
  • 30 g cacao
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 vârf linguriță sare
  • Pentru merele caramelizate:
  • 1500 g mere curățate
  • 100 g zahăr
  • 100 g unt cu 82% grăsime
  • 50 g amidon
  • 2 lingurițe scorțișoară
  • zahăr vanilat și scorțișoară pentru decor
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu foi fragede cu cacao si umplutura de mere:

Pregătim mai întâi umplutura de mere.

Curățăm merele, le dăm pe răzătoarea mare și le punem într-un vas cu pereți dubli.

Le amestecăm cu zahărul și le punem la caramelizat până când merele își schimbă culoarea și se formează sirop.

Dăm vasul deoparte de pe foc, presărăm scorțișoara și adăugăm untul tăiat cuburi.

Amestecăm ușor până când untul se topește și se omogenizează compoziția.

Lăsăm merele să se răcească, apoi încorporăm amidon, în funcție de cât sirop se formează.

Cât merele se răcesc, pregătim aluatul fraged cu cacao.

Cernem într-un vas, făina amestecată cu cacaua, praful de copt și bicarbonatul.

Facem o adâncitură la mijloc unde punem oul, untul rece tăiat în cuburi, iaurtul, zahărul și sarea.

Amestecăm rapid toate ingredientele,obținâmd un aluat nu foarte ferm și ușor lipicios.

Îl acoperim cu folie și îl dăm la rece pentru 30 de minute.

Pornim cuptorul la 180 de grade cu 10-15 minute înainte de a introduce prăjitura.

Împărțim aluatul în două părți aproximativ egale.

Ungem tava cu grăsime, o tapetăm cu făină și întindem prima parte de aluat în ea.

Peste foaia de aluat, întindem uniform merele și deasupra întindem cealaltă foaie de aluat.

Coacem prăjitura cu foi fragede cu cacao și umplutură de mere pentru 30-35 de minute.

O lăsăm, apoi, să se răcească, presărăm peste ea zahăr vanilat și scorțișoară și o porționăm.

O servim cu mare poftă alături de cei dragi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi fragede cu cacao si umplutura de mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu dulceață de morcovi - Desert delicios la pahar

ieri la 08:56

Ceesecake fara coacere

de Caty 2

ieri la 05:45

Chec cu banane reteta gustoasa de banana bread

pe 11.05 la 10:37

Mic dejun cu ouă turcești - Un deliciu culinar irezistibil de gustos și rapid

pe 11.05 la 08:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Strudel cu mere