Desert prajitura cu mascarpone si piersici

de oanapl in Prajituri, 25 Feb 2018 | 5483 vizualizari

 

Vă invit să încercați o prăjitură rapidă și delicioasă!

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 50 g cacao neagră
  • 150 ml apă
  • 6 ouă
  • 200 g zahăr
  • 120 ml ulei
  • 280 g faină
  • 1 linguriță praf de copt
  • esență de rom
  • pentru crema brânză:
  • 250 g mascarpone
  • 1 ou
  • 50 g zahăr măcinat
  • 1 lingură făină
  • Esență de vanilie
  • câteva piersici din compot
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mascarpone si piersici:

Pentru blat,pui cacaua într-un vas și torni apa clocotită, amestecând continuu, până la omogenizare, apoi lași la răcit. Strecori compoziția pentru a nu rămâne cocoloașe de cacao.
Bați albușurile spumă tare cu un praf de sare. Adaugi jumătate din cantitatea de zahăr și mixezi până obții o bezea lucioasă, care face țepi atunci când scoți paletele mixerului. Galbenușurile le freci cu cealaltă jumătate din cantitatea de zahăr până devin albe și cremoase. Adaugi treptat uleiul, esența de rom, apoi compoziția de cacao răcită. Încorporezi făina amestecată cu praful de copt și la sfârșit, în 2-3 reprize, bezeaua.
Torni compoziția într-o tavă (20x30 cm) tapetată cu hârtie de copt păstrând 1/3 din compoziție.
Lași bucățile de piersici să se scurgă într-o sită apoi le tai felii. 
Pentru crema de brânză, amesteci mascarpone cu oul, făina și zahărul până când devine o cremă omogenă. Adaugi esența de vanilie la final. Pui câte o lingură din crema de brânză peste blatul din tavă, din loc în loc. Cu ajutorul unei furculițe, marmorezi ușor compoziția. Așezi feliile de piersici deasupra și le apeși ușor. Torni compoziția rămasă deasupra și o nivelezi ușor.
Dai tava la cuptorul încins la 180 de grade C. Coci prăjitura timp de 35-40 de minute, până când trece testul cu scobitoarea. Scoți prăjitura din cuptor și o lași la răcit pe un grătar, apoi o poți felia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mascarpone si piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

oanapl 1

28.02.2018, 19:36

Măbucur că vă place! Chiar merge și cu un pahar de lapte!

diaconta 1

28.02.2018, 22:40

Imi place maxim e pe gustul meu

dantes 1

03.03.2018, 10:02

Delicioasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine