Cornetti cu crema de vanilie

de Tuxedo in Prajituri, 7 Mai 2013 | 17242 vizualizari

 

Sunt foarte usor de facut, aparent migaloase, dar imediat ce va intrati in mana la rulat, se fac aproape singure ;-) . Este un desert racoros si foarte aspectuos pentru o masa festiva!

 

INGREDIENTE

  • pentru 40 de rulouri:
  • 2 pachete foietaj (900 gr)
  • Crema:
  • 750 ml lapte
  • 1 baton vanilie
  • 270 gr zahar
  • 6 galbenusuri
  • 100 gr unt
  • 90 gr amidon
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornetti cu crema de vanilie:

In primul rand scoatem aluatul din congelator cu vreo 2 ore inainte sa ne apucam de rulat conurile (sau cilindrii, depinde de formele pe care le avem. Mie mi-au placut conurile la magazin)


Cand s-a dezghetat, pudram blatul de lucru cu faina si apoi punem una din foi pe care o pudram si pe aceasta cu faina. Intindem aluatul cu facaletul cat sa ne permita a-l rula. Eu am avut un aluat de 30cm/30 cm si l-am intins cam de 45cm/ 45cm.


Taiem fasii de cca 2 cm latime pe care le vom rula pe conuri incepand de la varf. Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le coacem in cuptorul preincalzit la 200ºC pana se rumenesc usor.


Daca vreti sa fie mai aspectuoase, le puteti unge cu putin lapte sau apa cu pensula de silicon si puteti sa le presarati zahar tos pe deasupra.


Crema de vanilie


Crema de vanilie care am folosit-o este crema clasica de patiserie care se foloseste la eclere, tarte, cremsnit etc.


Intai scoatem semintele de la pastaia de vanilie si le punem in laptele care il punem pe foc.


Punem laptele la incalzit intr-o craticioara de inox cu fund dublu. Oprim cam 100 ml lapte ca sa amestecam cu amidonul si galbenusurile.


Intr-un bol separat, amestecam cu un tel galbenusurile cu zaharul, apoi turnam putin lapte si apoi continuam cu amidonul. Adaugam si restul de lapte si omogenizam bine.


Cand laptele s-a incalzit, turnam putin cate putin, in fir subtire peste amestecul de galbenusuri (ca sa nu se coaguleze galbenusurile), amestecand continuu cu telul. Cand amestecul este omogen,il turnam inapoi in craticioara si mestecam continuu pana cand incepe sa se ingroase avand consitenta unei budingi. Tragem de pe foc, si incorporam si untul dupa care acoperim suprafata cremei cu o folie alimentara si bagam la rece.


Crema trebuie sa fie racita inainte sa umplem conurile.


Cand s-a racit, umplem un sac a poche cu crema si spritam conurile.


Se pot umple si cu frisca sau alta crema, de ciocolata de exemplu!


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Cand punem fasiile pe conuri nu ridicam fasiile de pe blat, incepem de la un capat si rulam treptat pana cand terminam. Daca ridicam fasia, se va intinde foarte mult si se va inmuia!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornetti cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

babi5 1

22.05.2013, 10:09

Buneeeeeeeeeeee!! trecut la favorit

Xandrinne 1

24.08.2013, 09:48

Bune tare!

Krystyan Trendy 1

16.11.2013, 12:43

delicioase

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Roxana