Brioșe perfecte (cu stafide și fructe confiate)

de Elenakiko in Prajituri, 19 Feb 2012 | 5988 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 250g de făină
  • 120g zahăr (dacă-ți plac dulci, dulci, poți pune 150g)
  • 1 cup smântână
  • 2 ouă
  • 1/3 cup ulei
  • 2 lingurițe de zeamă de lime/lămâie
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 1 lingură de smochine albe
  • 2 linguri de cantalupe confiat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brioșe perfecte (cu stafide și fructe confiate):

 

1. Încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătește forma cu hârtiuțele aferente.

2. Dacă folosești smochine și fructe confiate, pune-le la înmuiat jumătate de oră.

3. Amestecă într-un vas uleiul, ouăle, smântâna și zeama de lime/lămâie.

4. În alt vas amestecă făina cu zahărul și cu praful de copt.

5. Încorporează ingredientele uscate în cele umede, amestecând ușor până se leagă ușor între ele - nu exagera cu mixatul, nu trebuie să ai un aluat uniform și fin.

6. Scoate stafidele și fructele confiate pe un șervețel, zvântă-le puțin și prăfuiește-le cu puțină făină. Astfel pregătite, răstoarnă-le peste aluat și amestecă pentru ale distribui cât de cât uniform.

7. Umple fiecare hârtiuță din formă cu aluat, nu mai mult de 3/4 din înălțimea hârtiei ca să aibă loc suficient să crească.

8. Până acum cuptorul trebuie că a ajuns la 180 de grade, așa că bagă tava și coace brioșele vreme de 30 de minute. După primele 15 întoarce-o ca să aibă parte toate de aceeași temperatură.

9. Scoate tava și las-o să se răcească un pic. Când simți că e safe să pui mâna, scoate brioșele pe un grătar / tavă și așteaptă să se răcească complet (dacă poți!).

 

TIPS-URI

1

stafidele și cantalupe confiat am avut eu la îndemână, tu le poți înlocui cu orice altceva - fructe proaspete, congelate, bucăți de ciocolată albă sau neagră etc. amestecă întotdeauna ingredientele uscate într-un bol și pe cele umede într-altul. combină-le la final, amestecând foarte ușor. aluatul de brioșe nu trebuie să fie fin (nu folosi niciodată mixerul), nu-i nicio problemă dacă are cocoloașe, pune-l așa în formă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Brioșe perfecte (cu stafide și fructe confiate)" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (13)

iry-gabriela 1

19.02.2012, 19:46

ce frumoase sunt

Elenakiko 1

19.02.2012, 20:33

Multumesc mult de primire si de aprecieri. Briosele astea merg super bine si la cafea si la ceai.

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 10:48

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Briose pufoase