Biscuiti cu susan

de anca_rm in Prajituri, 31 Mar 2015 | 1005 vizualizari

 

Aceasta reteta de biscuiti se poate diversifica usor atat in ce priveste umplutura cat si aspectul. Desi sunt niste biscuiti destul de migalosi merita incercati. Se pot decora cu susan, fulgi ciocolata, nuca de cocos, faina de migdale sau de ce nu bombonele pentru decorarea prajiturilor.. Reteta din care m-am insiprat sip e are am schimbat-o putin este de situl ,,Delice D’Orient” . Pe acest site veti gasi multe retete aratoase.

 

INGREDIENTE

  • -1 ou
  • -150 gr unt topit
  • -100 gr zahar pudra
  • -280 gr faina
  • -1 lingurita praf de copt
  • -putina sare
  • -200-250 crema tartinabila tare , eu am folosit unt de arahide si nutela
  • Pentru décor:
  • -1 galbenus+1 lingura cafea lichida
  • -100 -150 gr susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu susan:

Untul il topim pe foc mic

Intr-un bol punem oul , zaharul pudra,sarea si untul topit si le mixam pana se omogenizeaza. Adaugam faina in care am incorporate praful de copt si amestecam pana cand avem un aluat mai moale dar omogen . Invelim aluatul in folie de plastic si il dam la frigider pentru aproximativ 1 ora.

Dupa o ora intindem aluatul pe blatul de lucru presarat cu faina si il taiem in forme cat mai egale cu cutitul sau cu forme speciale de biscuiti .

Intr-o tava mare de cuptor punem hartie de copt si asezam biscuitii in ea cu un pic de distanta intre ei.

Pregatim decorul : batem galbenusul usor cu o furculita si adaugam in el cafeaua lichida. Punem din acest amesteca pe biscuitii cu pensula si se pot face forme cu ajutorul unei furculite.

Dam biscuitii la cuptorul preincalzit la 180 grade pana se rumenesc usor .

Ii scoatem din cuptor si ii lasam sa se raceasca .

Ii ungem cu unt de arahide, sau Nutella sau alte crème cu conditia sa fie mai solide , sa nu curga.

Unim cate doi biscuiti si de jur imprejur punem putina crema dupa care imbracam marginile in susan , nuca de cocos sau altceva

 

 

 

 

 

TIPS-URI

1

se pastreaza in cutii metalice bine inchise

2

cu cat se pastreaza mai mult cu atat se fragezec si devin mai buni , asta daca raman

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu susan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

deyutzky 1

31.03.2015, 16:15

like!

adry88 1

31.03.2015, 17:31

Andra_Constantinescu 1

07.04.2015, 17:15

Buni!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L