Biscuiti cu susan

de anca_rm in Prajituri, 31 Mar 2015 | 1291 vizualizari

 

Aceasta reteta de biscuiti se poate diversifica usor atat in ce priveste umplutura cat si aspectul. Desi sunt niste biscuiti destul de migalosi merita incercati. Se pot decora cu susan, fulgi ciocolata, nuca de cocos, faina de migdale sau de ce nu bombonele pentru decorarea prajiturilor.. Reteta din care m-am insiprat sip e are am schimbat-o putin este de situl ,,Delice D’Orient” . Pe acest site veti gasi multe retete aratoase.

 

INGREDIENTE

  • -1 ou
  • -150 gr unt topit
  • -100 gr zahar pudra
  • -280 gr faina
  • -1 lingurita praf de copt
  • -putina sare
  • -200-250 crema tartinabila tare , eu am folosit unt de arahide si nutela
  • Pentru décor:
  • -1 galbenus+1 lingura cafea lichida
  • -100 -150 gr susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu susan:

Untul il topim pe foc mic


Intr-un bol punem oul , zaharul pudra,sarea si untul topit si le mixam pana se omogenizeaza. Adaugam faina in care am incorporate praful de copt si amestecam pana cand avem un aluat mai moale dar omogen . Invelim aluatul in folie de plastic si il dam la frigider pentru aproximativ 1 ora.


Dupa o ora intindem aluatul pe blatul de lucru presarat cu faina si il taiem in forme cat mai egale cu cutitul sau cu forme speciale de biscuiti .


Intr-o tava mare de cuptor punem hartie de copt si asezam biscuitii in ea cu un pic de distanta intre ei.


Pregatim decorul : batem galbenusul usor cu o furculita si adaugam in el cafeaua lichida. Punem din acest amesteca pe biscuitii cu pensula si se pot face forme cu ajutorul unei furculite.


Dam biscuitii la cuptorul preincalzit la 180 grade pana se rumenesc usor .


Ii scoatem din cuptor si ii lasam sa se raceasca .


Ii ungem cu unt de arahide, sau Nutella sau alte crème cu conditia sa fie mai solide , sa nu curga.


Unim cate doi biscuiti si de jur imprejur punem putina crema dupa care imbracam marginile in susan , nuca de cocos sau altceva





 

TIPS-URI

1

se pastreaza in cutii metalice bine inchise

2

cu cat se pastreaza mai mult cu atat se fragezec si devin mai buni , asta daca raman

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu susan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

deyutzky 1

31.03.2015, 16:15

like!

adry88 1

31.03.2015, 17:31

Andra_Constantinescu 1

07.04.2015, 17:15

Buni!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri de șuncă, umplute cu salată boeuf

de RODIMUR 5

ieri la 21:16

Mancare de legume cu linte

de Rocsi 9

ieri la 20:48

Naut cu ciuperci si spanac in sos de rosii

de katty 5

ieri la 19:12

RETETA RECOMANDATA
Desert fursecuri fragede