Desert prajitura cu mere

de RuxyRux in Prajituri, 26 Iun 2019 | 3209 vizualizari

 

Nu stiu cum sunteti voi, dar eu cand vad mere, simt deja gustul prajiturii cu mere pe care o iubesc pur si simplu!

 

INGREDIENTE

  • 220 gr. unt gras( 82%)
  • 320 gr. faina (plus pentru infainat)
  • 2 linguri lapte rece
  • 1 ou
  • 2 pliculete zahar vanilat

Umplutura:

  • 15 mere mari
  • o cana de zahar brun
  • scortisoara
  • vanilie

Zahar pudra pentru decor

Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere:

Aluatul se prepara simplu; faina cernuta se amesteca cu bucatele de unt rece, cu oul, laptele rece, vanilia si se framanta pana ce se omogenizeaza ingredientele, se pune in folie la rece 30 de minute.

Intre timp se spala, se curata si se razuie merele pe razatoarea mare.

Aluatul se imparte in doua ( l-am cantarit), se intind foile, eu le intind usor pe foaia de copt pe care am presarat faina.

In tava tapetata clasic cu ulei si faina, am asezat prima foaie, am pus merele, deasupra, zaharul, scortisoara si vanilia si am acoperit cu a doua foaie de aluat. Foaia am intepat-o usor pe toata suprafata cu o furculita.

Prajitura am copt-o apoximativ 50 de minute in cuptorul incins la 180 de grade Celsius.

Cand s-a racit prajitura, am portionat-o si am pudrat-o cu zahar pudra vanilat.

Pofta buna la desert delicios!

 

TIPS-URI

1

este o prajitura fara zahar in aluat, zaharul din umplutura si cel pudra de decor o indulcesc perfect.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere