Rulada cu crema de mascarpone, ciocolata si banane

de mirela0911 in Prajituri, 30 Ian 2015 | 6515 vizualizari

 

Buna, buna, buna... rau!

 

INGREDIENTE

  • Pt.blat:
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 4 lg zahar
  • 4 lg ulei
  • 4 lg faina
  • 1/2 lgt praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • Pt. crema:
  • 250 g mascarpone
  • 100 g zahar
  • 100 g ciocolata cu 75% cacao
  • 2 lg lapte
  • coaja rasa de portocala
  • 100 ml frisca
  • 2 banane (1 si 1/2) depinde cat de mari sunt
  • Pt. ornat:
  • frisca
  • ciocolata topita
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de mascarpone, ciocolata si banane:

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga pe rand zaharul mixand bine dupa fiecare pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste albusuri si se omogenizeaza. Se pune si coaja de portocale iar la final faina amestecata cu praful de copt. Cu o spatula se amesteca usor pana la incorporare. In tava cuptorului tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt cca 15 minute. Se scoate si se aseaza pe un prosop umed apoi se ruleaza si se lasa la racit.

Crema: Branza mascarpone se amesteca bine cu zaharul pana ce acesta se topeste. Intr-o craticioara punem ciocolata la topit impreuna cu 2 lg lapte. Dupa ce lasam putin sa se racoreasca incorporam cate putin in crema de mascarpone. Frisca se bate spuma (pastram din ea si pentru ornat) si o incorporam si pe aceasta in crema, iar la final adaugam coaja rasa de portocala. Din crema pastram si pentru a unge deasupra rulada.

Se desface rulada, se intinde crema de mascarpone pe toata suprafata, iar la baza punem banana curatata si taiata in bucati mai mici si se rasuceste usor rulada. Se unge deasupra cu crema pastrata si se pun moatze de frisca si ciocolata topita. Sau se poate orna dupa imaginatie.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate renunta la banane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de mascarpone, ciocolata si banane" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mascarpone si ciocolata