Negresa cu gem de caise si crema de branza

de oanapl in Prajituri, 26 Feb 2017 | 3308 vizualizari

 

Negresa e una dintre prajiturile noastre preferate. Se pregateste rapid si, indiferent ca adaugi fructe, branza,nuci, alune...iese la fel de delicioasa. De data aceasta, am adaugat gem de caise. Am avut parte de ajutorul fetitei mele, iar prajitura a iesit delicioasa. Am folosit mixerul cel nou, castigat la concursul organizat de dvs si am fost foarte multumita de el. 

 

INGREDIENTE

  • 25 g cacao neagra
  • 75 ml apa
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 60 ml ulei
  • 140 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • pentru crema de branza:
  • 250g mascarpone
  • 3 linguri zahar macinat
  • esenta de vanilie
  • 1 lingura faina
  • 6 linguri gem de caise
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu gem de caise si crema de branza:

Pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia, pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mixezi pana obtii o bezea lucioasa, care face tepi atunci cand scoti paletele mixerului. Galbenusurile le freci cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar, pana devin albe si cremoase. Adaugi treptat uleiul, esenta de rom, apoi compozitia de cacao racita.

Incorporezi faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit, in 2-3 reprize, bezeaua. Torni compozitia intr-o tava unsa cu unt. (eu am folosit o tava mare si doua mititele, in forma de inima).

Pentru crema de branza, amesteci branza cu oul, faina si zaharul pana cand devine o crema omogena. Adaugi vanilia la final. Pui cate o lingura din crema de branza peste blatul din tava, din loc in loc. Adaugi cu o lingura si gemul de caise, din loc in loc. Cu ajutorul unei furculite, marmorezi usor compozitia.
Dai tava la cuptorul incins la 180 de grade C. Coci prajitura timp de 30-35 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea. Scoti prajitura din cuptor si o lasi la racit in tava, apoi o poti felia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu gem de caise si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

dantes 1

27.02.2017, 13:05

Delicioasa!

kytz 1

27.02.2017, 19:06

Delicioasa....zic si eu !

oanapl 1

27.02.2017, 22:59

Va multumesc de aprecieri! Intr-adevar negresele sunt delicioase!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si aluat de branza