Eclere cu mousse de capsuni

de Criss in Prajituri, 2 Iul 2014 | 1854 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru coji:
  • 150 g unt/margarina
  • 15 linguri apa
  • 150 g faina
  • 5 oua medii
  • Crema de vanilie:
  • 250 ml lapte
  • 1 lingura faina sau amidon
  • 1 ou
  • 2-3 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • Mousse de capsuni:
  • 250 g capsuni
  • 3 linguri zahar (se poate si mai mult)
  • 1 lingurita gelatina
  • 1 lingura apa
  • 250 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu mousse de capsuni:

Intr-un vas se pune apa si margarina si se pune vasul pe foc mic. Cand margarina s-a topit si incepe sa fiarba, se ia de pe foc si se toarna toata faina. Se amesteca bine cu o lingura pana se inglobeaza faina. Se adauga apoi pe rand cate un ou si se amesteca bine cu mixerul. Nu se adauga urmatorul ou pana cand primul nu e bine inglobat . Se toarna amestecul intr-un posh si se spriteaza gramajoare rotunde intr-o tava pe hartie de copt.
Se pune tava in cuptorul preincalzit si se coc eclerele aproximativ 30 minute. Dupa racire se taie capacele si se pune un strat de crema de vanilie si unul de mousse de capsuni.    Pentru crema, se amesteca toate ingredientele si se fierbe crema pana capata consistenta unei budinci. Fructele se zdrobesc cu mixerul vertical. Piureul obtinut se amesteca cu zaharul si se incalzeste pana aproape de fierbere. Apoi se ia de pe foc si se adauga gelatina hidratata. Se amesteca si se lasa sa se racoreasca, apoi se toarna peste frisca batuta.

Cojile se taie, se pune crema de vanilie si peste crema de vanilie, cu un posh se spriteaza mousse-ul de capsuni. Se pun eclerele in frigider sa se intareasca mousse-ul, apoi se glazureaza cu ciocolata topita.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu mousse de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Eclere cu mousse de capsuni-0
Eclere cu mousse de capsuni-1
Eclere cu mousse de capsuni-2
Eclere cu mousse de capsuni-3

COMENTARII (17)

robert_badica

robert_badica 1

02.07.2014, 21:19

Foarte bun!

MotanLaOale

MotanLaOale 1

05.07.2014, 23:44

Criss

Criss 1

06.07.2014, 04:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!