Prajitura din albusuri cu gem de caise si crema de vanilie

de katty in Prajituri, 25 Mai 2016 | 10450 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 13 albusuri
  • 13 linguri zahar
  • 7 linguri nuca macinata
  • 10 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt

Crema:

  • 500 ml lapte
  • 1 plic de budinca de vanilie
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 250 gr unt 82% grasime
  • 1/2 borcan de gem de caise
  • ciocolata rasa pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura din albusuri cu gem de caise si crema de vanilie:

Blat: Mixam albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana capata aspectul unei smantani groase. Adaugam nuca macinata, faina si praful de copt si amestecam usor. Turnam blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si il dam la cuptor la foc potrivit pana incepe sa se rumeneasca usor si trece proba scobitorii.

Scoatem blatul si il lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit il taiem in jumatate pe orizontala.


Crema: Punem intr-o craticioara cu fundul dublu galbenusurile si zaharul si le frecam pana se albesc si isi maresc volumul. Dizolvam praful de budinca in putin lapte rece si il punem peste galbenusuri. Turnam restul de lapte caldut, amestecand continuu. Punem craticioara la foc mic si amestecam pana crema se ingroasa. Oprim focul si adaugam o lingura de unt, apoi frecam energic crema pana se incorporeaza untul. Lasam crema la racit, amestecand in ea ocazional. Cand crema s-a racit o punem intr-un bol mai mare si incepem sa o mixam adaugand cate putin unt la temperatura camerei, pana incorporam tot untul.


Asamblare: Ungem o parte de blat cu gemul de caise, turnam 3/4 din crema de vanilie, asezam blatul al doilea si restul de crema. Radem deasupra ciocolata si dam prajitura la rece pana in momentul servirii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din albusuri cu gem de caise si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Aletta 1

19.07.2016, 09:57

ce deliciu,bravoo

Rahela Velicu 1

03.01.2017, 22:15

de facut!

kytz 1

19.06.2017, 17:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura tavalita