Prajitura din albusuri cu gem de caise si crema de vanilie

de katty in Dulciuri, 25 Mai 2016 | 8214 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 13 albusuri
  • 13 linguri zahar
  • 7 linguri nuca macinata
  • 10 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt

Crema:

  • 500 ml lapte
  • 1 plic de budinca de vanilie
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 250 gr unt 82% grasime
  • 1/2 borcan de gem de caise
  • ciocolata rasa pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura din albusuri cu gem de caise si crema de vanilie:

Pentru blat mixam albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana capata aspectul unei smantani groase. Adaugam nuca macinata, faina si praful de copt si amestecam usor. Turnam blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si il dam la cuptor la foc potrivit pana incepe sa se rumeneasca usor si trece proba scobitorii.

Scioatem blatul si il lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit il taiem in junatate pe orizontala.


Pentru crema punem intr-o craticioara cu fundul gros galbenusurile si zaharul si le frecam pana se albesc si isi maresc volumul. Dizolvam praful de budinca in putin lapte rece si il punem peste galbenusuri. Turnam restul de lapte caldut, amestecand continuu. Punem craticioara la foc mic si amestecam pana crema se ingroase. Dam jos crema si adaugam o lingura de unt, apoi frecam energic crema pana se incorporeaza untul. Lasam crema la racit , amestecand in ea ocazional. Cand crema s-a racit o punem intr-un bol mai mare si incepem sa o mixam adaugand cate putin unt la temperatura camerei , pana incorporam tot untul. Pentru montarea prajiturii ungem o parte de blat cu gemul de caise, turnam 3/4 din crema de vanilie, asezaqm blatul al doilea si restul de crema. Radem deasupra ciocolata si dam prajitura la rece pana in momentul servirii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din albusuri cu gem de caise si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Aletta 1

19.07.2016, 09:57

ce deliciu,bravoo

noiinbucatarie 1

03.01.2017, 22:15

de facut!

kytz 1

19.06.2017, 17:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Amandine(by bitza)