Prăjitură cu mere şi fulgi de migdale

de madi_marin in Prajituri, 29 Ian 2012 | 3825 vizualizari

 

Merele nu sunt pe lista fructelor mele preferate. Însă în prăjituri mi se par divine.Gustul lor dulce-acrişor, aromat cu un praf de scorţişoară şi vanilie naturală e fără egal.Rezultatul a fost o delicioasă prăjitură acompaniată de frişcă şi fulgi crocanti de migdale prăjite. Enjoy!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 ouă
  • 7 linguri cu zahăr
  • 7 linguri cu făină
  • 1/2 pliculeţ praf de copt
  • 2 linguri cu ulei

Piure de mere:

  • 1 kg mere
  • 150 g zahăr
  • 1/2  păstaie de vanilie
  • 2 pliculeţe întăritor de frişcă
  • scorţişoară măcinată
  • esenţă de migdale

Sirop:

  • 100 g zahăr
  • scorţişoară măcinată
  • 200 ml apă

Ornat:

  • 200 ml frişcă lichidă
  • fulgi de migdale prăjiţi
  • firimituri de blat

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu mere şi fulgi de migdale:

Pentru blat se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare şi zahărul. Gălbenuşurile se freacă cu uleiul. Se adaugă peste spuma de albuşuri. Se încorporează făina cernută cu praful de copt. Se toarnă aluatul în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt şi se coace la foc potrivit cam 25 minute. Pentru siguranţă se face testul sc0bitorii. Se dă la răcit.


Pentru piureul de mere se curăţă merele de coajă. Se taie cubuleţe sau fâşiuţe. Zahărul se caramelizează şi merele se pun în caramel. Se dă tava la cuptor până ce merele s-au înmuiat. Se scurg de sirop şi se pasează. În piure adăugăm scorţişoară măcinată , seminţe de vanilie, esenţa de migdale şi întăritorul. Se amestecă bine şi se dă la rece.


Siropul scurs de la mere împreună cu zahărul , apa şi scorţişoara se dau în câteva clocote până obţinem un sirop. Se dă la răcit.


Din blat tăiem o fâşie subţire pe care o vom fărâmiţa deasupra. Foaia groasă o însiropăm, aranjăm deasupra piureul de mere, apoi punem frişca şi presărăm deasupra firimituri de blat şi fulgi de migdale . Se lasă la rece până a doua zi.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu mere şi fulgi de migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

madi_marin 1

31.01.2012, 19:49

danakarin...multumesc...ma bucur ca iti place...

Bya Ralu 1

07.01.2013, 21:24

super buna

mihaelar63 1

11.12.2017, 04:44

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de loboda cu ochi romanesc
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu mere