Prăjitură cu mere

de Bunica in Prajituri, 2 Noi 2015 | 1124 vizualizari

 

O prăjitură rapidă și foarte gustoasă cu un blat fin. Este placul nepoților mei.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200 ml. lapte
  • 2 ouă
  • 150 g. zahăr
  • o lingură zahăr pudră vanilat
  • 100 ml. ulei
  • un plic drojdie
  • 550-600 g. făină
  • un praf de sare
  • Umplutură:
  • 1 kg.mere
  • 4-5 linguri zahăr tos
  • 1 lingură scorțișoară
  • 3 linguri gris
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu mere:

Merele spălate,șterse se dau pe răzătoarea mare.


Se pun la scurs într-o strecurătoare.


Faina pune-o într-un vas pentru frământat.


Adaugă peste ea drojdia,sarea.uleiul,laptele (încălzit în prealabil),zahărul și frământă un aluat elastic ,care se desprindă ușor de mână.


Împarte aluatul în două.


Ia o tavă 24/40cm. și tapeteaz-o cu hârtie de copt.


O bucată de aluat se întinde cu sucitorul pe planșeta înfăinată.


Pune aluatul în tava de copt,presară grisul pe toată foaia ,apoi pune merele.


Deasupra merelor presară zahăr si scorțișoara.


Pune și cealaltă parte de aluat astfel încât merele să fie acoperite.


Dă tava la cuptorul încins la 170 grade pentru 25-30 minute.


Când este gata,lasă să se răcească și pudrează prăjitura.


Se taie rece.


 

TIPS-URI

1

Înainte de a pune merele stoarce-le.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Rocsi 1

03.11.2015, 18:53

O bunatate!

Catalina L 1

04.11.2015, 11:37

f buna

-Licurici- 1

07.12.2015, 18:08

Ce prajitura buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu mere şi fulgi de migdale