Prajitura cu gratar

de babi5 in Prajituri, 20 Apr 2013 | 2477 vizualizari

 

Dragii mei, azi am facut aceasta prajitura, care este un deliciu. Nu se face greu si o putem incadra in prajiturile de sarbatoare...e un picut asa...mai "fitoasa".E bunaaaa, ce mai la deal la vale...

 

INGREDIENTE

  • 400 gr zahar
  • 200 gr margarina (sau140 gr untura)
  • 350 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lamaie
  • putin lapte
  • 250 gr nuca macinata
  • un praf de sare
  • 1 borcan gem (450 gr)
  • 9 oua
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 100 ml rom
  • zahar vaniliat
  • 2 linguri pesmet
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gratar:

Se amesteca faina cu praful de copt, apoi o frecam cu margarina sau untura. Adaugam 3 galbenusuri de ou, sucul si coaja de la o lamaie, 150 gr zahar si putin lapte, daca este necesar.


Facem un aluat din care 1/4 il punem la o parte si din 3/4 de aluat intindem o foaie pe care o asezam intr-o tava pregatita dinainte cu hirtie de copt. Peste foaia pusa in tava intindem un borcan de gem. Apoi 6 galbenusuri se freaca bine cu 150 gr zahar si zaharul vaniliat pina devin albicioase. Din 9 albusuri se bate bine spuma, apoi spuma obtinuta o incorporam in galbenusurile frecate. Adaugam 2 linguri pesmet, nuca macinata si scortisoara. Cu o lingura de lemn amestecam de jos in sus pina se omogenizeaza totul. Compozitia obtinuta o asezam peste foaia din tava, uniformizam si din aluatul pus la o parte facem gratarele pe care le asezam in diagonala, in asa fel incit sa se formeze romburi la final.


In cuptorul incalzit in prealabil punem prajitura si o lasam la copt pina devine aurie bine deasupra. Cind este gata de copt o scoatem din cuptor si asa calda o stropim cu rom si presaram deasupra zahar tos.


O bunatate de prajitura si va invit cu mare drag sa o incercati.


Pofta buna !


 

TIPS-URI

1

Daca nu vreti o prajitura betivana, adica sa o stropiti cu rom, puteti sa faceti un sirop cu zahar si sa adaugati esenta de rom

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gratar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

babi5 1

21.04.2013, 10:41

crisulina chiar este foarte ,foarte buna ,indrazneste !! fa-o si-mi spui dupa aceia ..oricum iti multumesc de aprecieri

diaconta 1

21.04.2013, 13:21

ce prajitura buna

babi5 1

21.04.2013, 13:45

multumesc de aprecieri diaconta chiar este foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă din cotlet de porc

de Ancutsa 5

ieri la 22:04

Tort Împărătesc

de Ancutsa 5

ieri la 21:33

Pui intreg cu legume la cuptor

de Ancutsa 5

ieri la 20:50

Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure

de Ancutsa 5

ieri la 20:31

Desert inghetata de cafea si ciocolata

de Ancutsa 5

ieri la 20:19

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Furnicuta