Prajitura cu gratar

de babi5 in Prajituri, 20 Apr 2013 | 5042 vizualizari

 

Dragii mei, azi am facut aceasta prajitura, care este un deliciu. Nu se face greu si o putem incadra in prajiturile de sarbatoare...e un picut asa...mai "fitoasa".E bunaaaa, ce mai la deal la vale...

 

INGREDIENTE

  • 400 gr zahar
  • 200 gr margarina (sau140 gr untura)
  • 350 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lamaie
  • putin lapte
  • 250 gr nuca macinata
  • un praf de sare
  • 1 borcan gem (450 gr)
  • 9 oua
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 100 ml rom
  • zahar vaniliat
  • 2 linguri pesmet
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gratar:

Se amesteca faina cu praful de copt, apoi o frecam cu margarina sau untura. Adaugam 3 galbenusuri de ou, sucul si coaja de la o lamaie, 150 gr zahar si putin lapte, daca  este necesar.

Facem un aluat din care 1/4 il punem la o parte si din 3/4 de aluat intindem o foaie pe  care o asezam intr-o tava pregatita dinainte cu hirtie  de copt. Peste foaia pusa in tava intindem un borcan de  gem. Apoi 6 galbenusuri se freaca bine cu 150 gr zahar si zaharul vaniliat pina devin albicioase. Din 9 albusuri se bate bine spuma, apoi spuma obtinuta o incorporam in galbenusurile frecate. Adaugam 2 linguri pesmet, nuca macinata si scortisoara. Cu o lingura de lemn amestecam de jos in sus pina se omogenizeaza totul. Compozitia obtinuta o asezam peste foaia din tava, uniformizam si din aluatul pus la o parte facem gratarele pe care le  asezam in diagonala, in asa fel incit sa se formeze romburi la  final.

In cuptorul incalzit in prealabil punem prajitura si o lasam la copt pina devine aurie bine deasupra. Cind este gata de copt o scoatem din cuptor si asa calda o stropim cu rom si presaram deasupra zahar tos.

O bunatate de prajitura si va invit cu mare drag sa o incercati.

Pofta buna !

 

TIPS-URI

1

Daca nu vreti o prajitura betivana, adica sa o stropiti cu rom, puteti sa faceti un sirop cu zahar si sa adaugati esenta de rom

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gratar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (20)

babi5 1

21.04.2013, 10:41

crisulina chiar este foarte ,foarte buna ,indrazneste !! fa-o si-mi spui dupa aceia ..oricum iti multumesc de aprecieri

diaconta 1

21.04.2013, 13:21

ce prajitura buna

babi5 1

21.04.2013, 13:45

multumesc de aprecieri diaconta chiar este foarte buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta prajitura de post cu gem si nuca