Crostata

de ClaudiaLupu11 in Prajituri, 11 Feb 2014 | 1931 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 grame de unt topit sau 1 ceasca de ulei
  • 1 ceasca de vin alb
  • 1 ceasca de zahar
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 plic de praf de vanilie
  • 1 ou
  • 1/2 esenta de rom (sau puteti sa radeti coaja de portocala sau lamaie)
  • faina (cat cuprinde, cam 500 grame)
  • borcan cu gem (400g)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crostata:

Se pune oul cu praful de copt si vanilia se bat, apoi se adauga esenta, vinul si zaharul si se bat pana se topeste zaharul.


Se adauga faina si se amesteca pana devine o coca putin mai tare ca la gogosi (pufoasa). Se lasa 30 minute la frigider ptr. a se aerisi.


Luam o bucata din aluat si o lasam la o parte. Cealalta parte o luam si o intindem pentru forma in care faceti tarta (normal intr-o tava rotunda). Luam un borcan de gem sau dulceata si punem pe deasupra, apoi luam bucata cealalta de coca o intindem si o taiem fasii pentru a pune pe deasupra.


O bagam la cuptor o lasa sa se coaca pana prinde o culoare aramie. O scoatem si o lasam sa se raceasca. (puteti pudra zahar vanilat,nu e obligatoriu).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crostata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Alexandra Burz 1

11.02.2014, 22:55

_Alina_ 1

12.02.2014, 09:02

Pushaa 1

12.02.2014, 13:13

yamy!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem glazurata - de post