Mini tarte cu ciocolata

de Miha in Prajituri, 11 Apr 2011 | 4201 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru tarte:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca lichida/smantana pentru frisca
  • esenta de rom
  • Pentru ornat:
  • 100 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini tarte cu ciocolata:

Tarte:


Ouale se separa. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma tare si lucioasa, dupa care punem galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie, ca pentru maioneza, amestecand usor. Faina amestecata cu praful de copt se incorporeaza usor in compozitie, cu miscari de jos in sus.



Aluatul se toarna in formele mici de tarta (~1 lingura aluat pentru fiecare forma) unse bine cu ulei. Se dau la cuptor la foc mediu, pana se auresc usor deasupra, in jur de 10-15 minute. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.


Crema:


Ciocolata rupta bucatele o punem intr-un vas la foc mic impreuna cu smantana. Aducem la punctul de fierbere, dam deoparte, omogenizam si dam la rece pentru cateva ore, pana compozitia incepe sa se intareasca.


Pe fiecare mini-tarta punem cate 1 lingurita zdravana cu crema de ciocolata, apoi dam la frigider pana crema se intareste foarte bine. Ornam cu moate de frisca si un praf de cacao.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

diaconta 1

11.04.2011, 23:17

No mai nici de pe jos nu pot manca din bunaciunile tale

Dana_Retetegg 1

13.04.2011, 09:40

adry88 1

31.05.2011, 21:40

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

O pizza de te lingi pe degete
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu glazura ciocolatoasa(de post)