Rulada cu piure de caise

de janet in Prajituri, 10 Iul 2010 | 4595 vizualizari

 

Ceva mai simplu......nu se poate!

 

INGREDIENTE

Pentru foaia de pandispan:
  • 5 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • o lingurita de mac
  • un pic de colorant verde.
Pentru piureul de caise:
  • 6-7 caise
  • 2 linguri de zahar
  • un pliculet de gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu piure de caise:

Pregatim foaia de pandispan: separam ouale si intr-un bol batem spuma tare albusurile cu zaharul.
Cand spuma este ferma, adaugam galbenusurile, faina , colorantul si macul.
Amestecam cu grija sa nu se lase prea tare spuma si apoi punem totul intr-o tava unsa si tapetata cu faina.

Bagam la cuptorul incins la foc mediu, cca 15-20 de min.
Cand este gata rasturnam foaia pe un prosop de bucatarie curat ,rulam ,nu foarte strins si lasam sa se raceasca.
Cat foaia se raceste, ne vom ocupa de piureul de caise.

Punem la inmuiat jumatate din pliculetul de gelatina, caisele curatate si taiate mai mici le punem in blender cu zaharul si facem o pasta.

Cand gelatina s-a inmuiat, o topim si o adaugam in fir subtire amestecand continuu.
Dupa ce foaia de pandispan s-a racit, o desfacem din prosop, intindem pasta de caise pe toata suprafata foii, rulam cu grija si dam la rece.
Dupa o ora se poate taia felii.

Asta a fost tot! Simplu, usor si ieftin!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu piure de caise" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert cremsnit