Prajitura cu blat de mere, budinca si bezea

de merisor in Prajituri, 24 Aug 2012 | 3659 vizualizari

 

O prajitura foarte racoroasa care imbina trei arome:acrisor, amarui si dulce.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blatul de mere:
  • 2 Kg mere acrisoare
  • 10 linguri gris
  • 2 lingurite scortisoara
  • 4 linguri zahar
  • 1/4 pachet unt
  • Pentru budinca:
  • 1,500 mL lapte
  • 2 plicuri budinca de ciocolata
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri cacao
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 3/4 pachet unt
  • sare
  • Pentru bezea:
  • 4 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • putina sare
  • putina zeama de lamaie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu blat de mere, budinca si bezea:

Pentru blatul cu mere: se folosesc mere dulci acrisoare, se spala se decojesc, li se inlatura mijlocul cu samburii si se dau pe razatoarea mare. Se pune un tuciulet pe foc cu cele 4 linguri de zahar si se lasa putin la caramelizat, dar nu cat sa se topeasca tot zaharul, apoi se adauga merele rase si se mai lasa pe foc pana se coloreaza si iese zeama. Se amesteca din cand in cand. Eu am lasat cam 10 minute. Apoi se ridica de pe foc si se lasa la racit.


Dupa racire se adauga grisul, se obtine un blat putin zemos care se incheaga la cuptor datorita grisului.


Se unge tava cu 1/4 pachet unt, se adauga blatul si se niveleaza. Se da la cuptor, la 180 grade pentru 15 minute, sau pana incepe sa fiarba putin pe margini.


Intre timp se prepara budinca: se amesteca intr-un vas cele doua plicuri de budinca cu faina si cacaoa si galbenusurile si se dilueaza cu putin lapte rece. Restul de lapte se incalzeste si se amesteca cu compozitia de mai sus. Se adauga zaharul si putina sare si se pune vasul la foc mestecand continuu. cand este fiarta(doua-trei clocote) se ridica de pe foc si se incorporeaza untul. Budinca se toarna fierbinte peste blatul de mere si se introduce din nou tava la cuptor pentru inca 10 minute.


Intre timp se face bezeaua. Eu am folosit doar doua linguri de zahar pentru ca nu suntem amatori de prea dulce, dar recomandat este sa se foloseasca intreaga cantitate, altfel bezeaua nu iese tare si se lasa(ca la mine) deci am batut bine albusurile cu un picut de sare si cativa stropi de zeama din lamaie si am adaugat zaharul treptat. Am rasturnat in tava peste prajitura si am dat la cuptor din nou pentru alte 10 minute.


Am scos tava si am lasat sa se raceasca. Se taie rece pentru ca trebuie sa fie bine inchegata.



 

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice budinca pentru aceasta prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu blat de mere, budinca si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Denissa 1

28.08.2012, 17:23

Asta abia acum am vazut-o!

gaby_gabytza 1

06.10.2012, 21:31

Lavinia 1

02.12.2012, 00:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert strudel cu mere