Reteta de prajitura cu blat de bezea si mousse de ciocolata alba si cafea espresso

de Constelatialeu in Prajituri, 24 Dec 2022 | 3688 vizualizari

 

Craciun Fericit !

Pentu reteta de prajitura cu blat de bezea si mousse de ciocolata alba si cafea espresso sunt necesare urmatoarele ingrediente principale: oua, zahar, nuca, ciocolata, unt, cafea, smantana, ciocolata

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de prajitura cu blat de bezea si mousse de ciocolata alba si cafea espresso
  • Forma de silicon cu diametrul de 20 cm in forma de margareta
  • Blat
  • 3 albusuri
  • un praf de sare
  • 100 g zahar tos
  • 1 lingura cacao
  • 80 g nuca prajita si taiata grosier
  • Mousse de ciocolata alba Callebaut si cafea espresso
  • 3 galbenusuri
  • 150 g ciocolata alba Callebaut
  • 50 g unt cu 82% grasime
  • 50 ml cafea espresso
  • 40 g zahar
  • 7 g gelatina
  • esenta vanilie
  • 200 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime
  • bucatele de clementine
  • Decor
  • ciocolata alba si drajeuri colorate
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de prajitura cu blat de bezea si mousse de ciocolata alba si cafea espresso:

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu blat de bezea si mousse de ciocolata alba si cafea espresso

Blat: Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare,am adaugat cacao si nuca taiata grosier. Am intins compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, am format un cerc mai mare casa pot sa decupez cat am nevoie pentru forma de silicon. Am bagat tava la cuptorul incins la peste 180 grade, in momentul in care am bagat tava in cuptor am redus la min focul si am lasat intredeschisa usa cuptorului. N-am cronometrat,am verificat ca blatul sa fie uscat, dureaza ceva mai mult la cuptorul pe gaz. Am scos tava din cuptor, am udat blatul de lucru si am asezat hartia de copt cu blatul de bezea, am desprins usor blatul sa nu il rup, apoi am decupat cat forma de silicon folosita.

Creama : Prima data am asezat pe fundul formei bucatele de clementine iar in mijlocul formei bucatele de ciocolata neagra.Smantana pentru frisca, rece de la frigider am mixat-o bine pana am obtinut o frisca tare, n-am adaugat zahar. Separat am pregatit o cafea espresso cu ajutorul aparatului Breville. Am pus la hidratat in apa rece foile de gelatina. Intr-un castron de inox am pus galbenusurile cu zaharul am mixat bine, am adaugat cafeaua si am asezat castronul pe baie de abur, am amestecat cca 3 min apoi am adaugat untul si ciocolata . Am continuat sa amestec pana ce ciocolata a devenit fluida. Am tras castronul de pe baia de abur , am stors foile de gelatina si le-am incorporat in crema obtinuta. Am lasat sa scada temperatura la 30 grade apoi am incorporat frisca batuta. Crema obtinuta am turnat-o usor peste clementine si ciocolata, in asa fel sa nu le misc. Deasupra am asezat blatul, am dat forma la congelator peste noapte. A doua zi am scos forma de la congelator am scos prajitura din forma, am decorat-o cu ciocolata alba topita si drajeuri colorate.

Vezi si reteta de Tort cu cafea, nuci si ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prajitura cu blat de bezea si mousse de ciocolata alba si cafea espresso" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Noire