Desert prajitura cu mere, iaurt si nuci

de oanapl in Prajituri, 23 Iun 2017 | 3680 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 mere (aprox. 300 g)
  • 400 g iaurt
  • 35 ml ulei
  • 70 g zahar
  • 70 g faina
  • 50 g nuci
  • esenta rom
  • scortisoara macinata
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere, iaurt si nuci:

Speli merele, le scoti mijlocul si le tai felii. Adaugi scortisoara, amesteci si le lasi cateva minute.
Amesteci uleiul cu zaharul, esenta de rom si iaurtul si omogenizezi. Adaugi apoi faina si amesteci pana obtii un aluat ca o smantana. Torni jumatate din compozitie in tava tapetata cu hartie de copt. (dimensiuni tava 18x18cm).
Presari nucile rupte bucatele si asezi merele deasupra aluatului in strat uniform.Torni deasupra restul de aluat.
Dai la cuptor la foc mediu si coci prajitura pana devine rumena deasupra (aproximativ 60 de minute). Lasi sa se raceasca complet si apoi o tai cu un cutit bine ascutit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere, iaurt si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu crema de lamaie