Desert prajitura cu mere si caramel

de oanapl in Prajituri, 7 Mar 2021 | 4023 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 mere
  • un praf de sare
  • 3 ouă
  • 150 ml de lapte
  • 30 g de unt topit
  • 120 g de făină
  • 50 g de zahăr
  • esență de vanilie
  • 2 linguri fulgi de migdale
  • pentru ornat:
  • 30g caramel (lapte condensat caramelizat) la cutie
  • 10g unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere si caramel:

Se mixează ouăle întregi cu un praf de sare, zahărul măcinat și esența de vanilie până când își triplează volumul.

Se adaugă treptat laptele, untul topit și răcit, făina și scorțișoara.

Se curăță merele, se îndepărtează cotorul și se taie în 4. Se taie în felii foarte subțiri, la robot, mandolină sau cu cuțitul.
Se pun imediat în compoziția pregătită pentru a nu se înnegri și se omogenizează compoziția.
Se toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se presară fulgii de migdale. Se coace la 180°C timp de 50- 55 de minute.
Se pune caramelul cu untul într-un castron și se topesc în cuptorul cu microunde pentru 15 secunde (sau pe baie de aburi), apoi se omogenizează compoziția. Se lasă să se răcească prăjitura și se ornează cu caramel, apoi se servește.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

RuxyRux 1

11.03.2021, 21:42

O prajitura minunata!

Anett 1

06.12.2021, 21:43

Super prajiturica!

oanapl 1

07.12.2021, 09:25

Vă mulțumesc pentru aprecieri!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata alba si nuci caramelizate