Chec simplu

de MotanLaOale in Prajituri, 6 Apr 2014 | 2603 vizualizari

 

Este simplu facut pentru mic dejun spre a fi mancat cu laptic.

 

INGREDIENTE

  • 2 pahare zahar
  • 2 pahare lapte
  • 1 pahar ulei
  • 2 oua
  • 4 pahare faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 2 plicuri zahar vanilat Burbon
  • 2 lingurite cacao
  • o mana de stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec simplu:

Intr-un castron se mixeaza zaharul cu ouale bine, bine.


Se adauga laptele si uleiul si se mixeaza.


Faina se amesteca cu praful de copt si bicarbonatul si se adauga in castron si se mixeaza bine.


Se adauga si zaharul vanilat si se omogenizeaza.


Rezulta un aluat moale care curge.


Se tapeteaza 2 tavi de chec cu ulei si faina.


Se toana aproape tot aluatul in cele doua tavi pastrand putin aluat.


Aluatul pastrat se amesteca cu cacaoa si stafidele si se pune in fiecare tava.


Se trece cu o scobitoare in zig zag pe suprafata tavilor pentru a forma un model.


Se introduce in cuptor 30-35 minute.


Se face testul cu scobitoarea.


Cand sunt frumos rumeniti se scot si se lasa la racit 10 minute.


Se scot din tava si se lasa sa se raceasca complet.


Se poate orna cu zahar pudra sau glazura daca va place.


Eu l-am lasat simplu ca merge mai bine cu laptic.


Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate pune si nuci, rahat sau fructe confiate.

2

Daca se pune ulei de masline seamana foarte mult cu cel mancat in Grecia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec simplu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Vacuum Blender HB300RE

- 500 lei
1499.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

MotanLaOale 1

07.04.2014, 13:15

laura_n 1

07.04.2014, 16:37

a iesit super!

MotanLaOale 1

07.04.2014, 18:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

katty

8550 puncte

Rocsi

6580 puncte

noiinbucatarie

3960 puncte

RODIMUR

3250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lasagna cu carne de pui si ciuperci
  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura ,,Tavalita,,