Prajitura cu mascarpone si sos de fructe de padure

de mirela0911 in Prajituri, 20 Mar 2016 | 2714 vizualizari

 

O prajitura atata de buna incat se topeste in gura! Mananci din ea fara oprire. 

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 5 lg zahar
  • 5 lg ulei
  • 2 lg nuca macinata
  • 8 lg faina
  • 1lgt praf de copt

Pt. sosul de fructe:

  • 200 g fructe de padure
  • 250 ml apa
  • 3-4 lg zahar
  • 2 lg amidon alimentar

Pt. crema:

  • 250 g mascarpone
  • 200 g smantana dulce
  • 3 lg zahar pudra
  • 80 g ciocolata amaruie
  • 2-3 lg lapte

Glazura:

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 4-5 lg lapte
  • 1 lg ulei
  • moatze de frisca pentru ornat
  • cateva boabe de coacaze si afine
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mascarpone si sos de fructe de padure:

Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul, mixand bine dupa fiecare pana se obtine o spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza apoi se toarna peste spuma. Se amesteca usor pana se incorporeaza.


Intr-un bol se amestea faina, nuca macinata si praful de copt. Se toarna in mai multe reprize si se amesteca totul cu miscari usoare pana se incorporeaza bine. Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30-35 minute, pana trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca bine, apoi se taie in doua pe orizontala.


Sosul de fructe: Intr-o craticioara se pun fructele de padure (eu am avut de la congelator) impreuna cu apa si zaharul. Se lasa sa dea cateva clocote. Amidonul se dizolva in 2-3 lg apa apoi se toarna peste fructe, amestecand continuu pentru a nu face cocoloase. Se lasa sa mai dea 4-5 clocote si se ia de pe foc. Se lasa sa se racoreasca putin.


Crema de mascarpone: Ciocolata se topeste impreuna cu laptele apoi se lasa sa se raceasca.


Se bate smantana cu zaharul pudra pana se intareste. Se opreste cateva linguri pentru ornat. Restul se amesteca cu mascarpone. Se toarna putin cate putin din ciocolata si se mixeaza la viteza mica, pana se termina ciocolata.


Pe un platou se pune un blat. Se toarna sosul de fructe si se niveleaza. Deasupra se intinde crema mascarpone si se pune apoi cel de-al doilea blat. Se da la rece pana se prepara glazura.


Intr-o craticioara se pune ciocolata rupta bucatele impreuna cu laptele si se amesteca continuu. Dupa ce s-a topit se adauga uleiul, se mai amesteca apoi se ia de pe foc. Se lasa putin sa se raceasca apoi se intinde peste prajitura. Se lasa sa se intareasca apoi se portioneaza.


Se orneaza cu moatze de frisca si boabe de fructe.


Pofta buna!



 

TIPS-URI

1

Tava folosita are dimensiunea de 25x35 cm.

2

Este de preferat ca blatul sa se prepare inainte cu o zi.

3

Se poate orna dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mascarpone si sos de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

RuxyRux 1

20.03.2016, 22:43

Cat e de frumoasa!

mihaelar63 1

20.03.2016, 23:33

O nebunie de praji imi place grozav asa insiropata

- TABITA - 1

21.03.2016, 00:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Chinezoaica