Desert prajitura cu miere si scortisoara

de cristina1985 in Prajituri, 27 Mai 2017 | 607 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 570 g faina
  • 250 g margarina
  • 100 g zahar pudra
  • 2 oua
  • 3 lg miere
  • 1 lingurita bicarbonat,stins cu otet
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingura cacao
  • Crema:
  • 2 budinci vanilie
  • 600 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 250 g unt
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1 lingurita scortisoara
  • Glazura:
  • 50 g zahar pudra
  • 40 g cacao
  • 5 lg lapte
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu miere si scortisoara:

Aluat: se topeste margarina, pe aburi, se adauga mierea, ouale ( amestecand dupa fiecare), scortisoara, cacaua si zaharul pudra. Se inchide focul si se adauga treptat faina, amestecata cu bicarbonatul stins. Aluatul se imparte in 3 parti egale. Se intinde prima foaie in tava de 22 x 36 sau 26 x 30 cm, se inteapa din loc in loc, se introduce in cuptor,timp de 10 minute. La fel se procedeaza si cu celelalte.


Crema: Se amesteca praful de budinca cu zaharul,zaharul vanilinat, scortisoara si putin lapte. Restul (de lapte) se fierbe. Cand incepe sa faca spuma, se adauga amestecul de budinca si se fierbe 10 minute (amestecand tot timpul). Se lasa la racit sau grabiti procesul de racire, prin punerea vasului intr-o tava cu apa rece (doar daca aveti oala in care ati facut budinca, din inox). Untul se amesteca cu crema, treptat, cand este rece.


Glazura: Se amesteca toate ingredientele.


Pe primele doua foi se pune crema, iar pe ultima glazura.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu miere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

oanapl 1

27.05.2017, 21:58

O bunatate!

cristina1985 1

28.05.2017, 12:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
PRAJITURA CU CREMA DE VANILIE SI BEZEA