Desert prajitura cu rubarba si cirese

de Gherca Daniela in Prajituri, 19 Iun 2018 | 3463 vizualizari

 

 Am profitat de aceasta ocazie, ca tot este sezonul ei si prin magazine se gaseste in cantitate si la pret bun, am luat si eu de proba.

      Este prima data cand folosesc rubarba si sincer, imi place asa mult incat as manca mereu, dar conteaza si felul in care este gatit.

Eu zic ca daca v-am facut pofta si o sa incercati, sigur nu o sa va para rau! ;)
"Picnicul Bucatarasilor"

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 1 praf de sare
  • 250 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 g branza de vaci
  • esenta de vanilie
  • 300-330 g faina
  • 80 g unt topit si rece
  • 1 plic praf de copt
  • 300 g rubarba curatata si taiate cubulete (2 tije marisoare)
  • 1 mana buna de cirese fara samburi
  • 2-3 linguri zahar brun
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu rubarba si cirese:

 Separam ouale, iar galbenusurile le putem pune intr-un mic bol deoarece le vom pune pe rand unul cate unul in compozitia de albus.

          Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si cu zaharul, pe urma adaugam pe rand galbenusurile si mixam pana la incorporarea fiecaruia.
          In compozitia rezultata adaugam si branza de vaci, untul topit, vanilia si esenta de vanilie, omogenizam si la final, faina cernuta impreuna cu praful de copt.
         Turnam aluatul rezultat intr-o tava mare dreptunghiulara (22-33cm) tapetata cu hartie de copt si deasupra asezam cubuletele de rubarba si ciresele, presaram zaharul brun (deoarece rubaraba este acra) si dam tava la cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pentru 35-40 minute.
        Cand este gata, o lasam sa se raceasca complet pe un gratar, apoi o putem portiona si pudra cu zahar pudra daca se doreste un pic mai dulce!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu rubarba si cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (14)

oanapl 1

19.06.2018, 23:08

Delicioasa!

kytz 1

20.06.2018, 06:32

Îmi place rubarba pentru că e acrișoară și compensează din plin gustul dulce și pufos al pandișpanului!

Rocsi 1

20.06.2018, 20:45

Ce bunatate si ce pufoasa! Nu stiu cum este rubarba la gust, dar in rest prajitura este grozava!

COMENTEAZA

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert crema de zahar ars