Desert prajitura din albusuri

de mirela0911 in Prajituri, 12 Sep 2021 | 3259 vizualizari

 

"Retete de suflet"
Cand aveti multe albusuri adunate si nu stiti ce sa faceti, reteta aceasta poate fi una din multele idei. 

 

INGREDIENTE

  • 12 albusuri
  • un praf de sare
  • 13 lg zahar
  • esenta de vanilie
  • 7 lg ulei
  • 13 lg faina alba
  • 1/2 plic praf de copt
  • nuca taiata
  • 50 g ciocolata oreo
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura din albusuri:

Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza bine pana se obtine o spuma tare. Se pune esenta de vanilie si uleiul. Se amesteca cu o spatula. Se adauga in doua reprize faina amestecata cu praful de copt si se incorporeaza cu grija cu miscari usoare.

Nuca (se poate praji usor) se taie grosier iar ciocolata se taie cu un cutit. Se incorporeaza pe rand in spuma, cu miscari usoare. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 20-25 de minute sau cand trece testul scobitorii.

Se lasa la racit apoi se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

dimensiunea tavii folosite este de 22x33 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura din albusuri" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu blat de nuca si crema de vanilie