Tartă cu lămâie şi lime

de DinDragostePentruGatit in Prajituri, 22 Apr 2012 | 2306 vizualizari

 

Prima dată am mâncat tartă din aceasta la Bianca - o prietenă din Paris, ea avea scrisă reţeta pentru cremă, am mai făcut noi blatul şi ne-a ieşit... cu o cupă de îngheţată de vanilie, iamy...

Tarta de faţă este puţin adaptată, în sensul că i-am pus lime-ul..."m-am gândit eu aşa cu gândul" :)) că n-are ce să strice... pe margini am turnat puţină ciocolată topită - aşa mi-a picat pe moment (mint, s-a pârlit :)) puţin blatul)... am adăugat şi în aluat coajă rasă de lămâie.

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 300 g făină;
  • 120 g unt;
  • 1 ou;
  • 3 lg zahăr;
  • lapte (am pus lapte doar cât să se lege aluatul, să fie bun de întins);
  • coaja de la 1 lămîie;
  • sare.
  • Crema
  • 2 lămâi (sucul şi coaja);
  • 1 lime (sucul şi coaja);
  • 2 lg smântână;
  • 5 ouă;
  • 2-3 lg făină;
  • 150 g zahăr;
  • sare.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu lămâie şi lime:

Aluat - Se amestecă untul cu făina, se adaugă oul, zahărul, puţină sare, se omogenizează bine apoi se adaugă puţin lapte doar cât să lege totul.


Aluatul se pune la frigider, minim 30 minute, dacă aveţi timp puteţi să-l lăsaţi şi câteva ore, eu l-am ţinut vreo 3-4 ore, aveam destulă treabă în bucătarie, deci avea timp să aştepte.


După acest timp se întinde aluatul puţin mai mult faţă de diametrul tăvii, se rulează pe sucitor şi se aşează în tava de tartă, după care se înţeapă bine cu o furculiţă pentru ca în timpul coacerii să nu facă "cocoaşă".


Crema - Se mixează ouăle, zahărul, smântâna, zeama + coaja de lămâie şi lime, făina, puţină sare şi se toarnă peste aluatul din tavă.


Se coace timp de 35-40 minute, la foc potrivit.


Bon appétit!




 

TIPS-URI

1

Mie îmi place să servesc tarta călduţă cu o cupă de îngheţată de vanilie, chiar şi după ce se răceşte o pun puţin în cuptorul cu microunde, o ador... acrişoară aşa...

2

Întrucât "umplutura" tartei este foarte lichidă, iar cuptorul nu era într-o poziţie "perfect orizontală", am pus sub tavă o bucaţică de folie de aluminiu, astfel încât "umplutura" să aibe aceeaşi înălţime pe toata suprafaţa tartei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu lămâie şi lime" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Panini Maker Large

- 36 %
389.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

jolygina 1

22.04.2012, 20:36

adry88 1

23.04.2012, 10:58

tare buna

Sim0na 1

24.04.2012, 20:11

Foarte buna!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11700 puncte

Lau

Lau 9

9710 puncte

MotanLaOale

8780 puncte

mihaelar63

7900 puncte

mirela0911

6920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu crema de lamâie, bezea si blat de biscuit