Tartă cu lămâie şi lime

de DinDragostePentruGatit in Prajituri, 22 Apr 2012 | 4371 vizualizari

 

Prima dată am mâncat tartă din aceasta la Bianca - o prietenă din Paris, ea avea scrisă reţeta pentru cremă, am mai făcut noi blatul şi ne-a ieşit... cu o cupă de îngheţată de vanilie, iamy...

Tarta de faţă este puţin adaptată, în sensul că i-am pus lime-ul..."m-am gândit eu aşa cu gândul" :)) că n-are ce să strice... pe margini am turnat puţină ciocolată topită - aşa mi-a picat pe moment (mint, s-a pârlit :)) puţin blatul)... am adăugat şi în aluat coajă rasă de lămâie.

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 300 g făină;
  • 120 g unt;
  • 1 ou;
  • 3 lg zahăr;
  • lapte (am pus lapte doar cât să se lege aluatul, să fie bun de întins);
  • coaja de la 1 lămîie;
  • sare.
  • Crema
  • 2 lămâi (sucul şi coaja);
  • 1 lime (sucul şi coaja);
  • 2 lg smântână;
  • 5 ouă;
  • 2-3 lg făină;
  • 150 g zahăr;
  • sare.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu lămâie şi lime:

Aluat - Se amestecă untul cu făina, se adaugă oul, zahărul, puţină sare, se omogenizează bine apoi se adaugă puţin lapte doar cât să lege totul.

Aluatul se pune la frigider, minim 30 minute, dacă aveţi timp puteţi să-l lăsaţi şi câteva ore, eu l-am ţinut vreo 3-4 ore, aveam destulă treabă în bucătarie, deci avea timp să aştepte.

După acest timp se întinde aluatul puţin mai mult faţă de diametrul tăvii, se rulează pe sucitor şi se aşează în tava de tartă, după care se înţeapă bine cu o furculiţă pentru ca în timpul coacerii să nu facă "cocoaşă".

Crema - Se mixează ouăle, zahărul, smântâna, zeama + coaja de lămâie şi lime, făina, puţină sare şi se toarnă peste aluatul din tavă.

Se coace timp de 35-40 minute, la foc potrivit.

Bon appétit!


TIPS-URI

1

Mie îmi place să servesc tarta călduţă cu o cupă de îngheţată de vanilie, chiar şi după ce se răceşte o pun puţin în cuptorul cu microunde, o ador... acrişoară aşa...

2

Întrucât "umplutura" tartei este foarte lichidă, iar cuptorul nu era într-o poziţie "perfect orizontală", am pus sub tavă o bucaţică de folie de aluminiu, astfel încât "umplutura" să aibe aceeaşi înălţime pe toata suprafaţa tartei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu lămâie şi lime" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu lamaie si bezea