Cuiburi cu nuca si scortisoara

de Miha in Prajituri, 16 Sep 2009 | 2571 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat avem nevoie de:
  • 500 g faina
  • 80 g zahar
  • 1 lingurita miere
  • 50 g unt
  • 1 si 1/2 lingurita drojdie uscata
  • 2 oua
  • 150 ml lapte
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • vanilie
  • Caramel:
  • 100 g zahar
  • 100 g nuca rupta bucati
  • 1 lingura unt
  • Pentru umplutura avem nevoie de:
  • 100 g nuca macinata
  • 80 g zahar
  • 1 lingura scortisoara
  • 30 g cacao
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuiburi cu nuca si scortisoara:

Facem o maia din 100 g faina, drojdia si mierea dizolvate in 100 ml lapte caldut,pe care o lasam la crescut pana apar gaurele la suprafata.


Punem maiaua in cuva masinii de paine,adaugam peste ouale,zaharul,untul,uleiul si vanilia,laptele ramas si faina cate putin.Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic.



Lasam la crescut 1 ora,pana isi dubleaza volumul.



Intre timp pregatim caramelul.


Caramelizam zaharul la foc mic si cand devine auriu adaugam untul. Omogenizam si turnam intr-un vas termorezistent.Deasupra presaram nucile rupte bucati. Lasam la racit.


Umplutura:


Amestecam toate ingredientele intr-un castron.Daca vreti mai dulce umplutura,se mai poate adauga zahar.



Din aluatul crescut intindem pe masa infainata o foaie dreptunghiulara,de circa 0.5 cm grosime.

Presaram pe deasupra amestecul de nuca si scortisoara si presam putin cu mana,sa se lipeasca putin de aluat.


Rulam foaia de aluat cat mai strans posibil,apoi cu un cutit bine ascutit taiem fasii de 2-3 cm latime.


Aceste fasii le asezam in vasul termorezistent,peste nucile caramelizate.


Lasam la crescut,in jur de jumatate de ora,apoi dam la cuptor la foc mediu,pana se rumeneste prajitura.


Imediat ce o scoatem din cuptor,o rasturnam pe un platou si papam dupa ce se raceste. Ma rog...cine are rabdare sa astepte. :))








 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cuiburi cu nuca si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Oana 1

18.09.2009, 17:36

Multumesc Miha Am amanat putin prajitura, Vlad sta in we la bunici, asa ca poate luni...

Oana 1

10.12.2009, 15:19

Miha, nota 20! Nu-ti spun cat de muuult imi place! Am facut mai devreme si acum rontaim nuca si e atat de buuuuuuuuuuuuuuuuuun Merge super de sarbatori in loc de cozonac!!!

Michelle 1

10.12.2009, 16:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu fulgi de cereale