Chec cu rom si ciocolata

de Sylvia in Prajituri, 18 Aug 2010 | 2575 vizualizari

 

Am facut aceasta prajitura in graba mare , am si ales reteta stiind ca se face foaret repede. Eu am dus cadou prajitura la niste prieteni dar am gustat-o acolo si va pot confirma ca a iesit foarte buna.

 

INGREDIENTE

 Avem nevoie de :

  • 4 oua,
  • 150 grame unt,
  • 150 grame zahar,
  • 250 grame faina,
  • 4 linguri de lapte/iaurt,
  • o jumatate de plic de praf de copt,
  • 2 -3 linguri de cacao,
  • 2 esente de rom mici de la Dr Otker.

Pentru glazura :

  • 200 grame ciocolata ( eu am pus 100 neagra si 100 alba)  ,
  • 2-3 linguri de smantana lichida,
  • o lingurita de ulei pentru luciu.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu rom si ciocolata:

Preparare: se mixeaza ouale cu zaharul si untul topit, adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacao. Se adauga lingurile de lapte sau iaurt si la final punem esenta de rom. Toata operatiunea dureaza vreo 4-5 minute. Se toarna compozitia intr-o tava de chec tapetata cu unt si faina .


Se coace in cuptorul preincins la 180 de grade, eu am lasat checul cu o tava de protectie sub tava lui, 30 de minute la 180 de grade si inca vreo 10 minute la 170 sa fie bine copt, este gata cand trece testul scobitorii care iese curata.


Am turnat peste el glazura facuta simplu topind impreuna cicolata cu smantana si uleiul la foc foarte mic. Am pus si un strat central de pudra de migdale pentru o linie de decor.


L-am lasat sa se raceasca bine si taiat in doua a fost gata de drum. Este o prajitura lejera si aromata pefecta pentru o ceasca de cafea.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu rom si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Sylvia 1

20.08.2010, 11:34

Va servesc cu drag

Adinacarla 1

27.08.2010, 09:33

ma inscriu si eu la o portie...trebuie sa incerc si eu..

RuxyRux 1

14.11.2010, 22:35

Excelent arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu pui rotisat si ciuperci

de xana 5

la 12:36

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu menta si ciocolata By Gaby_d