Prajitura ,,Anabella"

de anuta in Prajituri, 10 Apr 2010 | 28394 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blaturile de cacao,de doua ori cate:
  • 4 oua,
  • 4 linguri de zahar,
  • 3 linguri de faina ,
  • o lingura de cacao,
  • 2 linguri de ulei,
  • o lingurita praf de copt,
  • un praf de sare,
  • esenta de vanilie
  • Pentru blatul alb;
  • 4 oua,
  • 4 linguri de zahar,
  • 2 linguri de ulei,
  • 4 linguri de pesmet alb,
  • un praf de sare,
  • o lingurita de praf de copt,
  • doua lingurite de coji de portocala confiate(sau coaja rasa)
  • Pentru crema
  • 2 iaurturi mari de fructe(400g/buc),
  • 2 cutiute(200 g buc.)de branzica proaspata de vaci,
  • 200 g zahar pudra vanilat,
  • 200 g frisca proaspata din smantana(sau lichida),
  • 2 pliculete de gelatina(10 g buc.),
  • 300 g capsuni coapte,
  • jumatate de pepene galben(cca 750g)
  • Ornat
  • 20 de jumatati de miez de nuca
  • 200 g miez de nuca maruntit
  • 150 g ciocolata de menaj
  • 50 g unt sau margarina pentru creme
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ,,Anabella":

1.Se bat bine 4 albusuricu un praf de sare si zaharul,pana se intaresc,apoi se adauga galbenusurile frecate putin cu uleiul,esenta si faina amestecata bine cu cacaoa si praful de copt.Se tapeteaza o tava cu hartie de copt apoi se toarna aluatul si se da la copt cca 20 de minute la foc potrivit,in cuptorul preincalzit.Se scoate blatul de pe hartie(cu lama unui cutit) dupa ce s-a racit putin.La fel se procedeaza si cu cel de al 2-lea blat de cacao
2.Se bat bine 4 albusuri cu un praf de sare si zahar,apoi se incorporeaza cele doua lingurite de coji de portocala confiate,galbenusurile frecate putin cu uleiul si pesmetul amestecat cu praful de copt.se toarna aluatul ,intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la copt cca 20 de minute,apoi se desprinde blatul de pe hartie si se lasa sa se raceasca
3.Se mixeaza branza proaspata cu zaharul vanilat ,pana obtinem o crema fina ,apoi adaugam iaurtul,zaharul pudra vanilat si smantana.
Gelatina se lasa sa se inmoaie in 150 ml apa rece apoi o topim la bain marie,fara sa o lasam sa fiarba(este gata cand se spumeaza)Cand amestecul de mai sus este omogen,se toarna in fir subtire,gelatina calda.
4.Se imparte crema obtinuta in doua parti egale.
Intr-o tava de dimensiuni apropiate de blaturi(sau se foloseste o forma detasabila dreptunghiulara),dar mai inalta se incepe montarea prajiturei astfel;se aseaza primul blat de cacao,se unge cu jumatate din crema de branza,apoi se presara pe toata suprafata capsunile spalate si zvantate,taiate cubulete sau feliute subtiri,se vine deasupra cu blatul din pesmet ,se unge cu restul de crema ,se presara deasupra pe toata suprafata bucatele mici de pepene galben,se vine iar deasupra cu blatul de cacao.Se preasra usor cu mana.
Se da ciocolata de menaj prin razatoare(aflata la temperatura camerei)apoi se topeste la bain marie si se amesteca cu untul.Se toarna calda deasupra prajiturei,apoi se presara miez de nuca maruntit si se orneaza cu jumatati de miez de nuca.Se taie in patrate sau romburi,numai dupa cateva ore de stat la frigider.Optim ar fi sa se lase toata noaptea la frigider si sa se taie a doua zi
                                                Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ,,Anabella"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura grilaj cu blat de cacao si crema de branza