Desert fursecuri cu lamaie

de _Alina_ in Prajituri, 27 Iun 2014 | 5187 vizualizari

 

V-am adus fursecuri aromate, de post. "Lamaioasele" astea (vorba fiica-mii) sunt delicioase si mi-a parut rau ca n-am facut mai multe.

 

INGREDIENTE

  • 350 g faina de grau
  • 100 g zahar
  • 5 g praf de copt
  • coaja de la 3 lamai (30 g)
  • zeama de la o lamaie mare (70 ml)
  • 1 lg cu varf pudra de portocale (optional)
  • 75 g ulei de plamier
  • 50 ml apa rece
  • 30-50 g faina de grau (pentru modelat)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri cu lamaie:

1. Cerne faina intr-un vas si pune toate ingredientele uscate (zahar, pudra de portocale, praf de copt, coaja de lamaie) peste ea. Amesteca, apoi adauga apa rece, uleiul si sucul de lamaie. Amesteca cu o lingura apoi framanta bine 2-3 minute. Acopera vasul cu aluat si lasa-l sa se odihneasca 30 min.


2. Preincalzeste cuptorul la 180 grade celsius.


3. Imparte aluatul in 2 si intinde-l intr-o foaie de 0.5-1 cm grosime. Taie apoi aluatul in fasii (dreptunghiuri de 7-8 cm x 2-3 cm), transfera-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introdu tava in cuptor pentru 8-10 minute (depinde de cat de rumene le vrei).


 

TIPS-URI

1

Pentru o omogenizare mai rapida ar fi ideal sa rasniti zaharul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Angelina_Elena 1

27.06.2014, 19:00

De incercat, sunt de acord cu Andreea!

Rocsi 1

27.06.2014, 20:23

Mmm ce aromate!

robert_badica 1

01.07.2014, 08:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert crema la ceasca
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada cu crema de ness si visine

de Rocsi 9

ieri la 19:30

Pastă de ardei kapia copți și fasole boabe

de RODIMUR 5

ieri la 16:31

 Tortellini cu sunca si sos cremos

pe 18.01 la 18:46

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri pentru Craciun