Tarta cu pere, foietaj si crema de vanilie

de gaby_duceag in Prajituri, 19 Oct 2011 | 4683 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o foaie aluat foietaj
  • un ou batut pentru uns
  • Crema:
  • 2 galbenusuri
  • 150-200 ml frisca
  • 200 ml lapte
  • 3-4 linguri zahar
  • vanilie
  • 2 linguri  amidon
  • pere
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu pere, foietaj si crema de vanilie:

Pentru inceput decongelam foaia de aluat.Eu prefer s-o dezghet la temperatura frigiderului, nu a camerei, si o scot cand am nevoie de ea. Pe blatul infainat o intindem usor cu sucitorul apoi taiem cam 3 cm din laterale. Lateralele taiate le ajustam dupa dimensiunea foii ramase pentru ca vor fi puse deasupra ca un fel de "bordura" A se vedea imaginile


Preincalzim cuptorul.


Batem bine un ou cu furculita, si cu o pensula ungem foaia de aluat si suprapunem marginile taiate. Ungem totul cu ou batut , punem foaia pe hartie de copt intr-o tava mai mare, intepam din loc in loc cu furculita si bagam la cuptor, la foc mediu spre mic si coacem pana se rumeneste frumos


Crema:


Amestecam amidonul cu zaharul si turnam putin cate putin laptele amestecand usor. Punem totul la foc mic amestecand in continuare iar cand incepe sa se ingroase adaugam galbenusurile si vanilia si amestecam pana ce crema se desprinde de peretii vasului. Mixam bine bine frisca. Cand crema cu ou e rece complet o amestecam usor cu frisca si vanilia.


Pe foaia de foietaj coapta si racita, intindem uniform crema. Eu am pus felii de para dar voi puteti pune ce fructe doriti, fie in starea lor naturala fie caramelizate usor intr-un sirop de unt cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pere, foietaj si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

gaby_duceag 1

20.10.2011, 13:33

Dia, multumesc tuturor, cu sefu' doar glumisem "

Ligia Bxl 1

20.10.2011, 14:35

minunata,fara cuvinte

Ina 1

19.11.2011, 21:34

eu unde eram cand s-a facut bunatatea asta?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9330 puncte

RODIMUR

8940 puncte

Rocsi

4600 puncte

Constelatialeu

3880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv placinta cu branza de vaci
  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Coconut Dream

de RODIMUR 5

ieri la 19:11

Rosii,ardei si dovlecei umpluti

de dantes 5

ieri la 13:40

Rulouri cu nuca

de Rocsi 9

ieri la 11:07

Gem de gutui

pe 22.10 la 22:17

Gem de struguri

pe 22.10 la 21:47

RETETA RECOMANDATA
Cremes de casa